Η VW δεν θα αποζημιώσει Ευρωπαίους πελάτες

Η VW δεν θα αποζημιώσει Ευρωπαίους πελάτες

Παρά τις πιέσεις από την ΕΕ, η VW υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να δώσει αποζημιώσεις για το Dieselgate, αφού προωθεί λύσεις.

Παρά την πίεση που ασκεί η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιομηχανία, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων μοντέλων TDI στην Ευρώπη δεν θα πάρουν κανενός είδους αποζημίωση.

Την περασμένη εβδομάδα, η επίτροπος Elzbieta Bienkowska ήρθε σε επαφή με τον CEO της Volkswagen AG, Matthias Mueller, και του επέδωσε έναν κατάλογο απαιτήσεων. Μία από αυτές αναφέρεται σε κάποιας μορφής αποζημίωση των Ευρωπαίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων με τον κινητήρα ντίζελ ΕΑ189. Όμως αυτό δεν θα γίνει, αφού η VW επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι ιδιοκτήτες δεν θα αποζημιωθούν για την υπόθεση Dieselgate.

Αυτό δεν είναι δίκαιο αν λάβουμε υπόψη ότι η Volkswagen of America δίνει ένα «πακέτο καλής θέλησης» στους ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ, το οποίο περιλαμβάνει μια προπληρωμένη κάρτα Visa των $500, μια δεύτερη δωροκάρτα $500 (για να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε ντίλερ VW) και τρία χρόνια 24ωρης οδικής βοήθειας. Όμως, ενώ στις ΗΠΑ εμπλέκονται κάπου 482.000 αυτοκίνητα, στην Ευρώπη μιλάμε για 8,5 εκατομμύρια, οπότε οι οικονομικές επιπτώσεις μιας οποιασδήποτε αποζημίωσης θα ήταν τεράστιες.

Η VW λέει ότι οι ιδιοκτήτες στις ΗΠΑ δικαιούνται αποζημίωσης επειδή αγόρασαν ένα αυτοκίνητο που διαφημιζόταν ότι έχει καθαρό ντίζελ (Clean Diesel”) κινητήρα. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η VW χρησιμοποιεί τον όρο BlueMotion” στην Ευρώπη, που είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα αφού υπονοεί έναν κινητήρα καθαρό και οικονομικό.

Σε μια ανακοίνωσή της, πριν λίγες μέρες, η VW έλεγε «στην Ευρώπη επικεντρωνόμαστε στη διαδικασία της επιδιόρθωσης και των υπηρεσιών», χωρίς να λέει λέξη για κάποια πιθανή αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει ότι η VW πρέπει να δώσει αποζημιώσεις στην Ευρώπη διότι πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια μορφή απάτης όπως και στις ΗΠΑ.

[Πηγή: europe.autonews.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube