Η Volkswagen θέλει να φτιάξει τουλάχιστον 10.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Volkswagen θέλει να φτιάξει τουλάχιστον 10.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η παραγωγή θα ξεκινήσει μαζικά το 2022 , θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και τα μοντέλα θα φέρουν τα σήματα όλων των brands που απαρτίζουν το group.

Ο όμιλος Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα  MEB, τοποθετώντας το 2022 ως ορόσημο για την έναρξη της παγκόσμιας μαζικής παραγωγής μιας σειράς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.  

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, η VW θα κατασκευάσει συνολικά 27 μοντέλα που θα φέρουν και τα τέσσερα σήματα των brands που απαρτίζουν το group, ξεκινώντας από ένα μοντέλο που θα φέρει το σήμα της VW και θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2019, στο εργοστάσιο του Zwickau της Γερμανίας.

Ο Thomas Ulbrich, επικεφαλής του τομέα ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, σε μια παρουσίαση των μελλοντικών σχεδίων του group που έγινε στη Δρέσδη, δεν έδωσε πρόβλεψη για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αλλά επέμεινε ότι ο στόχος είναι έως το 2025 να υπάρχουν στους δρόμους 3.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη «σφραγίδα» της VW, από τα συνολικά 50 μοντέλα του group που θα ενσωματώνουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η Volkswagen, όπως και άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, πιέζονται να αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η Tesla στόχο έχει να μπει δυναμικά με το Model3 στη συγκεκριμένη αγορά και να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο από την πίτα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι συνολικά το VW Group πούλησε 10,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι.

Η εταιρεία –ειδικά μετά το dieselgate – έχει βάλει σαν στόχο να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στις «πράσινες» μετακινήσεις επενδύοντας 6 δις δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρονικών αυτοκινήτων, εκ των οποίων 1,5 δισ θα επενδυθούν στα γερμανικά εργοστάσια της στο Braunschweig, το Salzgitter και το Kassel.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube