Η Toyota στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων

Η Toyota στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής στον κόσμο ξεπέρασε και πάλι το φράγμα των 10.000.000 οχημάτων μέσα στο 2015

 
Η μάχη των τριών μεγάλων (Toyota, GM, VW) για το ποια από τις τρεις θα πετύχει το μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων παγκοσμίως, έληξε με νικητές του Ιάπωνες.
 
Η Toyota έκοψε πρώτη το νήμα, ξεπερνώντας τις 10.000.000 πωλήσεις μέσα στο 2015 (μετρούν και οι επίδόσεις των Lexus, Daihatsu και Hino Motor).
Τους πρώτους μήνες του 2015 φαινόταν πως η VW θα ήταν αυτή που θα σημείωνε τις καλύτερες επιδόσεις όμως οι Γερμανοί υποχώρησαν στη συνέχεια, ίσως και υπό το βάρος του dieselgate. Κάπως έτσι οι Γερμανοί τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με 9,9 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως (μαζί με ΜΑΝ και Scania), εμπρός από την GM που πέτυχε 9,8 εκατ. πωλήσεις
 
Ωστόσο, σε σύγκριση με το 2014, η Toyota μολονότι τερμάτισε πρώτη, σημείωση μείωση της τάξης του 0,8% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Μείωση είχε και η VW (-2%), ενώ ελάχιστη ανοδική ήταν μόνον η πορεία της GM (+0,25%).
 
Για το 2016, η μάχη προβλέπεται ακόμη πιο σκληρή με τους Ιάπωνες να ποντάρουν στο νέο Prius που ενισχύει το οικολογικό τους προφίλ, κάτι στο οποίο αναμένεται να δώσουν και οι ίδιοι μεγάλη έμφαση ως «απάντηση» στο dieselgate που φαίνεται ότι θα βασανίζει την VW. Η τελευταία, μολονότι θα ρίξει στην αγορά πολλά νέα μοντέλα έχει την GM πίσω της να την κυνηγά για τη δεύτερη θέση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube