Η Toyota ανακαλεί 6,39 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως

Η Toyota ανακαλεί 6,39 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως

Από το σύνολο των 6,39 εκατ. αυτοκινήτων προς ανάκληση της Toyota, μόνο τα 825.000 αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά

Στην ανάκληση 6,39 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως προχωρά η Toyota, με σκοπό την επιδιόρθωση μιας σειράς ενδεχόμενων προβλημάτων που εντοπίζονται σε συνολικά 27 μοντέλα της, μεταξύ των οποίων τα Yaris, Urban Cruiser, RΑV4 και Hilux που διατίθενται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν την ιαπωνική εταιρεία σε μια ακόμα μαζική ανάκληση, τα 3,5 εκατ. οχήματα από το σύνολο των 6,39 εκ. αυτοκινήτων ανακαλούνται για να αντικατασταθεί ένα σπειροειδές καλώδιο το οποίο ενδέχεται να φθαρεί κατά την περιστροφή του τιμονιού, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί δυσλειτουργία στον αερόσακο και να μην ανοίξει σε περίπτωση ατυχήματος.

Άλλα 2,32 εκατ. αυτοκίνητα ανακαλούνται προκειμένου να ελεγχθούν οι ράγες κύλισης των καθισμάτων καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, ενδέχεται τα καθίσματα να συρθούν μπροστά. Τα περίπου 570.000 αυτοκίνητα που απομένουν θα πρέπει να επισκεφθούν κάποιο από τα συνεργεία της Toyota για πιο μείζονα ζητήματα όπως δυσλειτουργία στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων, ενδεχόμενο πρόβλημα στη μίζα  ή πιθανή αστοχία υλικού στο περίβλημα του της κολόνας του τιμονιού.

"Η Toyota δεν είναι ενήμερη για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θύματα που να προκλήθηκαν από αυτές τις συνθήκες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως από το σύνολο των αυτοκινήτων που ανακαλούνται για έλεγχο μόνο τα 825.000 έχουν πουληθεί και κινούνται στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube