Η Tesla σηκώνει κεφάλι

Η Tesla σηκώνει κεφάλι

Το τρίτο 3μηνο ήταν ιδιαίτερα καλό για την Tesla, η οποία πούλησε πάνω από 50.000 Model 3. Η καλιφορνέζικη φίρμα μάλιστα πούλησε τα διπλά 3άρια απ’ ό,τι η Toyota Corolla στην αγορά των ΗΠΑ!

Αν και ο Elon Musk δεν είναι πλέον ο πρόεδρος του ΔΣ, παραμένει ο επιχειρησιακός προϊστάμενος της Tesla. Και πρέπει σαφώς να χαίρεται, έστω και λίγο, βλέποντας την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας να εκρήγνυται. Η αμερικανική φίρμα, που επικρίθηκε από την αρχή του έτους για τα πάμπολλα προβλήματα παραγωγής του Model 3, τελικά αποδεικνύει ότι ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες της. Η Tesla είχε ανακοινώσει την πώληση 50.000 Model 3 σε ένα μόνο 3μηνο το 2018 και αυτό κατέστη δυνατό στο τρίτο, με την Tesla να πουλά 53.239 αυτοκίνητα.

Συνολικά, μαζί με το Model X και το Model S, η Tesla πούλησε 80.000 αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Μια ισχυρότατη άνοδος που κρύβει τώρα ένα άλλο πρόβλημα: Αυτό των παραδόσεων.

Η Tesla χρειάστηκε να είναι πονηρή και ευφάνταστη για να σπρώξει αρχικά όλα αυτά τα Model 3 στις ΗΠΑ, αλλά και για να προετοιμαστεί για την παγκόσμια επέκτασή της και τις πρώτες ευρωπαϊκές παραδόσεις. Προς το παρόν, η Tesla βαδίζει επί συγκεκριμένου προγράμματος για το πρώτο 6μηνο του 2019 και για τις πρώτες ευρωπαϊκές κρατήσεις.

Το -μικρό- ανέκδοτο στην περίπτωση του Model 3 είναι ότι ξεπέρασε σε πωλήσεις την Toyota Corolla στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βέβαια, μόνο με θερμικό μοτέρ στην γκάμα της, αλλά δεν παύει να είναι Corolla…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube