Η Renault βάζει πόδι στην Κίνα

Η Renault βάζει πόδι στην Κίνα

Η Renault θα ξεκινήσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα υπό την κοινοπραξία με την εγχώρια Dongfeng από το 2016, με τα πρώτα μοντέλα να είναι SUV.

Η Renault και η Dongfeng που υπέγραψαν το κοινοπρακτικό πρόγραμμά τους, αξίας $1,28 δισ. πήραν έγκριση από την κινεζική κυβέρνηση στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Η Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC) θα στήσει ένα νέο εργοστάσιο στην Κίνα, με αρχική δυναμικότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων. Οι δύο εταιρείες, όπως δηλώνουν, στο προσεχές μέλλον θα διπλασιάσουν τη δυναμικότητα αυτή.

Τα πρώτα μοντέλα που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής του νέου εργοστασίου θα ανήκουν στην κατηγορία των crossover και θα διανέμονται στην κινεζική αγορά με τα σήματα της Renault. Πάντως, αργότερα θα δούμε μια νέα γκάμα αυτοκινήτων υπό τα σήματα της κοινοπραξίας αυτή τη φορά.

Η Renault έχει ήδη παρουσία στην Κίνα, όπου μέχρι σήμερα αυτή περιοριζόταν στο ρόλο του εισαγωγέα, εισάγοντας αυτοκίνητα όπως το Koleos και το Fluence. Η γαλλική φίρμα με την συμμετοχή της στην κοινοπραξία DRAC κάνει ένα σημαντικό βήμα προόδου στη μεγαλύτερη αγορά καινούργιων αυτοκινήτων στον κόσμο. Μέρος της ανάπτυξης αυτής είναι και η μεγέθυνση της αντιπροσώπευσής της στη χώρα, με πρόγραμμα να αυξήσει τους ντίλερ της από 92 σε 120 μέχρι το 2016.

Οι Renault και Dongfeng θα αποτελέσουν τις δύο πλευρές αυτού που κωδικά ονομάζουν «χρυσό τρίγωνο» με το τρίτο σκέλος να είναι η Nissan, που κατασκευάζει ήδη αυτοκίνητα στην Κίνα σε συνεργασία με την Dongfeng.

Ο πρόεδρος της συμμαχίας Renault/Nissan, Carlos Ghosn, δήλωσε: «Οι Renault και Dongfeng, ως μητρικές εταιρείες της DRAC, συνεργάζονται στενά για τη μελλοντική επιτυχία της κοινοπραξίας. Το σύμφωνο συνεργασίας μας είναι μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής. Η πρόκληση είναι μεγάλη και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε».

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube