Η Porsche υπερβαίνει πλέον τους 30.000 εργαζομένους!

Η Porsche υπερβαίνει πλέον τους 30.000 εργαζομένους!

Η Porsche δεν μασάει να είναι «υπεράριθμη» σε προσωπικό, διασφαλίζοντας αυτό που εκείνη εννοεί ποιότητα, καθώς το περιθώριο κέρδους της φτάνει το 15%!

Η Porsche και η Audi είναι μέρος της ίδιου γκρουπ, αλλά οι διαφορές μεταξύ των δύο είναι πολλές. Ξεκινώντας από τα αριθμούς: Η μία πουλάει σχεδόν δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως, όταν η άλλη σχεδόν οκτώ φορές λιγότερο. Οπότε η δεύτερη απασχολεί και οκτώ φορές λιγότερους υπαλλήλους;

Τα τελευταία χρόνια, η Porsche παρουσίασε ραγδαία αύξηση των πωλήσεων, ευνοούμενη από την εμφάνιση των SUV και της Panamera στον κατάλογό της. Χωρίς αυτή, η 911 πιθανότατα δεν θα μπορούσε να ανανεωθεί με τον κλιμακούμενο τρόπο που το έκανε.

Αλλά η προσθήκη νέων μοντέλων άλλαξε εντελώς την οργάνωση της εταιρείας: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, το εργατικό δυναμικό της Porsche ξεπέρασε τα 30.000 άτομα!

Σε οκτώ χρόνια, το εργατικό δυναμικό της Porsche έχει διογκωθεί κατά 130% για να φτάσει τους 30.500 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μια απίστευτη ανάπτυξη για μια φίρμα πολυτελείας και σπορ αυτοκινήτων.

Το διασκεδαστικό μέρος της υπόθεσης είναι η σύγκριση με την ξαδέρφη της, την Audi. Η τελευταία παρέδωσε 1,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι και έχει στις τάξεις της 94.000 υπαλλήλους. Η Porsche πούλησε πέρυσι περίπου 250.000 αυτοκίνητα, οπότε θα περιμέναμε να απασχολεί περίπου 10.000 υπαλλήλους… Σωστά; Στην πραγματικότητα απασχολεί πάνω από τρεις φορές περισσότερους.

Αυτό εξηγείται εν μέρει από το περιθώριο κέρδους της Porsche, το οποίο πλησιάζει στο 15% όταν η Audi πασχίζει να πιάσει 8% με 9% -το οποίο είναι ήδη, πρέπει να πούμε, εξαιρετικό. Ο κατασκευαστής του Zuffenhausen, κατά τα φαινόμενα, αντέχει με άνεση την οποιαδήποτε πίεση -ακόμα κι ενός dieselagate- και του είναι θεμιτό να διανέμει ετήσια μπόνους που φλερτάρουν με τις €10.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube