Η πιο άσχημη BMW E30 του πλανήτη

Η πιο άσχημη BMW E30 του πλανήτη

Ακούγεται απίστευτο αλλά η βάση για αυτό το έκτρωμα της Gatsby Coachworks ήταν μια 325i Cabriolet του 1988.

Δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους οι αισθητικές επεμβάσεις σε ένα αυτοκίνητο αλλά μερικές φορές αναρωτιέσαι πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι αυτός που τις σκέφτηκε. Και το Gatsby BMW Cabriolet Custom είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ο αμερικανικός οίκος Gatsby Coachworks κατάφερε να καταστρέψει με εντυπωσιακό τρόπο μια BMW 325i Cabriolet του 1988. Το πλαίσιο και το αμάξωμα από τις εμπρός κολόνες και πίσω έχει διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο. Αλλά το εμπρός μέρος πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια ικανά να το περιγράψουν.



Το ακριβές μήκος του κατασκευάσματος δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά το μεταξόνιο φαίνεται ότι έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Για την κατασκευή του εμπρός μέρους χρησιμοποιήθηκαν τμήματα του πλαισίου και ανάρτηση από ένα Ford Thunderbird του 1975. Στη θέση του κινητήρα πάντως παραμένει ο εργοστασιακός 2,5λιτρος 6κύλινδρος της BMW, αν και υποθέτουμε ότι κάτω από το καπό υπάρχει χώρος για τουλάχιστον άλλον έναν.



Ο ιδιοκτήτης ήταν μάλλον ατρόμητος για την κατακραυγή του κόσμου αφού κατάφερε να κάνει περίπου 27.000 μίλια (43.000 km) με το Gatsby BMW Cabriolet Custom από το 2000 που κατασκευάστηκε. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι στην εθνική καίει λιγότερα από 12 lt/100 km.

Και τώρα ήρθε η στιγμή να χαρεί και κάποιος άλλος αυτό το κατασκεύασμα, αφού πωλείται από τη Gateway Classic Cars προς $29,995 (€ 21.700), δηλαδή ούτε τα μισά σε σχέση με μια καινούργια BMW 428i Cabriolet. Ακόμα το σκέφτεστε;

[Πηγές: Auto Evolution, Gateway Classic Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube