Η πιο ακριβή σκηνή στην ιστορία της τηλεόρασης ανήκει στο «Grand Tour»

Η πιο ακριβή σκηνή στην ιστορία της τηλεόρασης ανήκει στο «Grand Tour»

Δείτε πόσο κόστισε η εναρκτήρια σκηνή στο νέο σόου των... Clarkson & Σια

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, η αρχική σκηνή της σειράς The Grand Tour κόστισε πάνω από 3,2 εκατομμύρια δολάρια (2,87 εκατ. ευρώ) σε γύρισμα και παραγωγή.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun γράφει ότι η σκηνή γυρίστηκε στην έρημο της Καλιφόρνια και δείχνει τους Jeremy Clarkson, James May και Richard Hammond να οδηγούν τρία βελτιωμένα Ford Mustang, ενώ στα πλάνα υπάρχουν άλλα 150 αυτοκίνητα, 2.000 βενζινοαίματοι φαν, έξι αεροπλάνα τζετ, ακροβάτες και άνθρωποι σε ξυλοπόδαρα!

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι η σκηνή ανοίγματος τύπου Mad Max είναι «η πιο ακριβή που έχει ποτέ γυριστεί για τη μικρή οθόνη».

Ο προϋπολογισμός για τη νέα σειρά της Amazon δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά υπολογίζεται γύρω στα 200 εκατ. δολάρια (180 εκατ. ευρώ) για τρία χρόνια. Αν κάνουμε τη διαίρεση, προκύπτει ότι κάθε επεισόδιο έχει προϋπολογιστεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ – πολύ περισσότερα απ’ όσα έδινε το BBC για το Top Gear.

Πέρα από το εντυπωσιακό άνοιγμα, το μόνο που είναι γνωστό για το πρώτο επεισόδιο της σειράς The Grand Tour είναι ότι οι σκηνές στούντιο γυρίστηκαν στην τέντα της ομάδας, στο Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής (φωτ. κάτω).

Το επεισόδιο θα βγει στον αέρα στις 18 Νοεμβρίου (Δες σχετικό video).

Πηγή: The Sun
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube