Η Opel περικόπτει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της λόγω Brexit

Η Opel περικόπτει την παραγωγή σε δύο εργοστάσιά της λόγω Brexit

Τα πρώτα «απόνερα» της Βρετανικής ψήφου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζουν να γίνονται αισθητά.

Η Opel ανακοίνωσε την περικοπή ωρών εργασίας σε δύο εργοστάσιά της στη Γερμανία, λόγω της πτώσης στη ζήτηση για τα Corsa και Insignia.

Η απόφαση αυτή είναι επιβεβαιωμένη και θα έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Αφορά στα εργοστάσια του Ρουσελσχάιμ και του Άιζεναχ, με το ακριβές μέγεθος των περικοπών να εξαρτάται από τη ζήτηση των δύο μοντέλων στη Βρετανική αγορά. Η τελευταία είναι η σημαντικότερη για τα Corsa και Insignia, τα οποία πωλούνται εκεί με σήματα Vauxhall.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Opel Corsa 1.3 DTE ecoFLEX

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι απώλειες υπολογίζονται ότι μπορεί να ανέλθουν ακόμα και στα 400 εκ. δολάρια, γι’ αυτό και σύμφωνα με τη διοίκηση της General Motors χρειάζονται αυτές οι διορθωτικές κινήσεις.

Η Opel ανακοίνωσε ότι το Brexit δημιουργεί προβλήματα σε οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα έχει να κάνει με τη Βρετανία και ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα θα ζημιωθούν εάν η τιμή της Στερλίνας παραμείνει στο σημερινό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα Test drive: Opel Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX

Με δεδομένο πάντως ότι η εταιρεία έχει εργοστάσια και μέσα στη Μεγάλη Βρετανία, δεν αποκλείεται καθόλου το πρόβλημα να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Η ίδια άποψη άλλωστε αποτυπώνεται και από τις προβλέψεις των ειδικών αναλυτών, οι οποίες αναφέρουν την Opel ως τον πιο πιθανό κατασκευαστή για να σταματήσει τη δραστηριότητά του στην Αγγλία.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube