Η οικογένεια Steve McQueen σέρνει τη Ferrari στα δικαστήρια

Η οικογένεια Steve McQueen σέρνει τη Ferrari στα δικαστήρια

Οι κληρονόμοι του διάσημου ηθοποιού κατέθεσαν καταγγελία, διότι η Ferrari χρησιμοποίησε χωρίς την εξουσιοδότησή τους το όνομα McQueen για να ονομάσει ένα μοντέλο.

Ως μέρος των εορτασμών της 70ής επετείου της, η Ferrari παρουσίασε στο Mondial de l’Automobile 2016 στο Παρίσι μια συλλογή αυτοκινήτων, φόρο τιμής σε μοντέλα και προσωπικότητες που έχουν σημαδέψει την ιστορία της. Στην παρτίδα, υπήρχε μια California T που ονομαζόταν «The Steve McQueen», εμπνευσμένη από μια 250GT Lusso που ανήκε στον ηθοποιό.

Μια ενέργεια που ήταν ερήμην και κατά πώς φαίνεται μη σύμφωνη με τα γούστα των απογόνων του McQueen. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, οι κληρονόμοι κατέθεσαν αγωγή εναντίον της Ferrari. Όπως αναφέρθηκε από τo γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, στην κλήτευση που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε δικαστήριο στο Los Angeles ανεγράφη ότι η οικογένεια δεν είχε δώσει ποτέ άδεια για τη χρήση του ονόματος McQueen.

Αν η Ferrari είχε ήδη αλλάξει το όνομα του μοντέλου, διαισθανόμενη σαφώς τα προβλήματα που έπονταν, αποκαλώντας την στη συνέχεια «The Actor», η οικογένεια είπε ότι η περιγραφή του οχήματος εξακολουθεί να αναφέρεται στον McQueen. Ζητά δε από τη Ferrari να της κοινοποιήσει τις πωλήσεις του μοντέλου και τα κέρδη που προέκυψαν από αυτές. Αξιώνει δε την καταβολή αυτών των κερδών, αλλά και ζημιές και τόκους ύψους τουλάχιστον τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ford δεν υπέπεσε το ίδιο λάθος με το λανσάρισμα της νέας Bullitt Mustang, τιμητικό μοντέλο σε αυτό που χρησιμοποίησε ο McQueen στην ομώνυμη θρυλική ταινία, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου κινηματογραφικού car chase.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δεκαετία '70, η χρυσή εποχή των αυτοκινητικών καταδιώξεων [video]

Ο Aμερικανός κατασκευαστής συνέδεσε επίσης την οικογένεια με το λανσάρισμα του μοντέλου στις αρχές του έτους, ενώ η μικρή κόρη του ηθοποιού συμμετείχε στην παρουσίαση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube