Η Mercedes-AMG πήρε το 25% των μετοχών της MV Agusta

Η Mercedes-AMG πήρε το 25% των μετοχών της MV Agusta

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και σε τομείς του marketing και των πωλήσεων.

Η Daimler AG ανακοίνωσε ότι η Mercedes-AMG απέκτησε το 25% των μετοχών της ιταλικής MV Agusta. Η συνεργασία των δύο αυτών εταιρειών θα περιλαμβάνει και τα τμήματα marketing και πωλήσεων.

Η Daimler AG δεν ανακοίνωσε το ποσό εξαγοράς του 25% των μετοχών της MV Agusta από την Mercedes-AMG, αλλά πριν 10 ημέρες μάθαμε μέσω της έγκυρης Sueddeutsche Zeitung ότι το ποσό για την εξαγορά των μετοχών έφτασε τα 30 εκ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG GmbH, Tobias Moers, ανέφερε: «Στην MV Agusta βρήκαμε τον ιδανικό δίτροχο συνεργάτη της Mercedes-AMG. Αυτός ο κατασκευαστής με την μακρά παράδοση και η Mercedes-AMG συνδέονται, όχι μόνο μέσα από τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία στους αγώνες, αλλά μοιράζονται κοινές αξίες και στόχους για το μέλλον, που επιτρέπουν την εμπειρία, τις απόλυτες επιδόσεις και την τεχνολογία από τους αγώνες να “περάσουν” στον δρόμο. Η συνεργασία με την MV Agusta υπογραμμίζει ακόμα την σημασία της AMG ως μάρκα με σπορ και υψηλών επιδόσεων μοντέλα της Mercedes-Benz. Ακόμα, η συγκεκριμένη συνεργασία μας ανοίγει μία νέαν "πόρτα", αυτή των φανατικών φίλων της MV Agusta».

Ο Giovanni Castiglioni, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MV Agusta Motor S.p.A., ανέφερε: «Η MV Agusta και η Mercedes-AMG ταιριάζουν απόλυτα σαν μάρκες. Είναι δύο εταιρείες που ξεχωρίζουν για την σχεδίαση, τις υψηλές επιδόσεις και την τελειότητα. Η Mercedes-AMG θα βοηθήσει την MV Agusta στο να επεκταθεί παγκοσμίως και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της, ενώ η MV Agusta θα βοηθήσει την Mercedes-AMG να ενισχύσει ακόμα πιο πολύ την ηγετική της θέση στην κατηγορία των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων».

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube