Η Koenigsegg έκανε το One:1 «βιολί» στο Nürburgring [video]

Η Koenigsegg έκανε το One:1 «βιολί» στο Nürburgring [video]

Ένα σπάνιο hypercar Koenigsegg One:1 υπέστη σοβαρές ζημιές ύστερα από έξοδο και σύγκρουση κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nürburgring.

Ο Σουηδός κατασκευαστής είχε επιβεβαιώσει πρόσφατα ότι θα επιστρέψει στην Πράσινη Κόλαση ύστερα από την κατάργηση του ορίου ταχύτητας, προκειμένου να επιχειρήσει εκ νέου την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου.

Η σύγκρουση στην οποία υπέστη σοβαρές ζημιές το One:1 έγινε κατά τη διάρκεια δοκιμών του set-up του αυτοκινήτου, και όπως μπορείτε να δείτε στο video έμεινε «ξερό» στο χορτάρι, έξω από την πίστα, με πολλά παραπάνω από επιδερμικές απώλειες.  

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες της σύγκρουσης δεν είναι ξεκάθαρες, αλλά τα ίχνη στην πίστα δείχνουν ότι το One:1 βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο τμήμα Adeneuer Forst και το αυτοκίνητο έφυγε φρεναριστό σε μια δεξιά στροφή. Το Koenigsegg δείχνει ότι προσέκρουσε με το εμπρός μέρος στην μπαριέρα, πέρασε από πάνω της και προσγειώθηκε στο γρασίδι. Προφανώς, το ατύχημα έγινε με πολύ μεγάλη ταχύτητα και λίγο αργότερα πήρε φωτιά στο πίσω μέρος που όμως σβήστηκε γρήγορα. Παρά τη σοβαρότητα της σύγκρουσης, ο οδηγός βγήκε χωρίς τραυματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την Porsche 918 Spyder να κάνει ρεκόρ στο Nürburgring [video]

Το επίμαχο One:1 ήταν το δεύτερο από τα επτά κομμάτια που έχουν κατασκευαστεί και το είχαμε δει για πρώτη φορά στο Goodwood Festival of Speed το 2014. Το αυτοκίνητο «φορούσε» κάρμπον body kit με χρυσές ρίγες και διαθέτει γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ύστερα από ιδιωτική ταξινόμηση στη χώρα αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα Koenigsegg Agera R σε άγρια στούκα [video]

Σε ανακοίνωσή της ύστερα από το ατύχημα, η Koenigsegg αναφέρει στο site της ότι το αυτοκίνητο θα επισκευαστεί. Είναι η δεύτερη φορά που ένα Koenigsegg τσαλακώνεται άσχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο Nürburgring. Την πρώτη φορά, το 2014, ένα πρωτότυπο Agera R έπεσε επίσης πάνω στις μπαριέρες.

[Πηγή autoweek.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube