Η καλύτερη αγγελία που μπορεί να φτιαχτεί για ένα Volvo 240 GL [video]

Η καλύτερη αγγελία που μπορεί να φτιαχτεί για ένα Volvo 240 GL [video]

Όταν είσαι art director δεν βάζεις απλά μια αγγελία, αλλά φτιάχνεις ένα trailer που θα μπορούσε να ανήκει σε κινηματογραφική ταινία.

Ο Christoffer Castor είναι ένας art director που ζει και εργάζεται στο Malmo της Σουηδίας. Όταν ήρθε η ώρα να πουλήσει το πιστό του Volvo 240 GL του 1993 αποφάσισε να φτιάξει κάτι πιο ιδιαίτερο από μια απλή αγγελία.

Το αυτοσαρκαστικό video αναφέρει μεταξύ άλλων πως το Volvo του Castor είναι «ένα αριστούργημα κινητικής ενέργειας, δυναμικής συμπεριφοράς και μηχανολογίας», ενώ το δείχνει να κινείται με ταχύτητα χελώνας. Μαθαίνουμε ότι είναι «εξοπλισμένο και με εσωτερικό και με εξωτερικό». Ενώ «σύμφωνα με το παιδί του δισέγγονου του εγγονού του πατέρα του προπάππου μου το πίσω κάθισμα είναι στοιχειωμένο».

Τα γυρίσματα έγιναν σε δύο διαλείμματα από τη δουλειά του Castor, και για την επεξεργασία του αφιέρωσε δύο βράδια. Ανέβασε το πρωτότυπο video με σουηδική περιγραφή στις 8 Μαΐου, και την αγγλική του έκδοση τρεις μέρες αργότερα. Αθροιστικά τα δύο video έχουν σήμερα σχεδόν 700.000 views στο YouTube, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Αλλά τελικά κανένας δεν έχει εκδηλώσει μέχρι τώρα σοβαρό ενδιαφέρον για το ίδιο το αυτοκίνητο.

Ακόμα κι αν δεν πουληθεί το αυτοκίνητο βέβαια ο Castor έχει καταφέρει να διαφημίσει σε όλο τον πλανήτη τη δουλειά του. Και όπως υποστηρίζει ο ίδιος ίσως αυτό το video να είναι μια καλή απόδειξη για το γιατί όσοι αναθέτουν δουλειές σε art directors θα πρέπει να τους αφήνουν ελεύθερους να φτιάχνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, χωρίς περιορισμούς.

[Πηγή: Digiday]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube