Η Jaguar XE SV Project 8 πάει για ρεκόρ στο Nürburgring

Η Jaguar XE SV Project 8 πάει για ρεκόρ στο Nürburgring

Τον τίτλο του ταχύτερου τετράπορτου στο Nürburgring επιχειρεί να κατακτήσει η Jaguar, με την XE SV Project 8 των 600 PS.

Η Jaguar XE SV Project 8 βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξής της, και μια από τις… υποχρεώσεις της πριν βγει στον δρόμο είναι να γίνει το γρηγορότερο τετράπορτο παραγωγής στο Nürburgring.

Το δημιούργημα της Jaguar Special Vehicle Operations είναι η ισχυρότερη Jaguar παραγωγής, αφού ο 5λιτρος V8 που βρίσκεται κάτω από το καπό της αποδίδει με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή 600 PS και 71,3 kgm. Είναι όμως και η πιο σκληροπυρηνική, με σημαντικά φαρδύτερα μετατρόχια από τη συμβατική Jaguar ΧΕ, πολλά ανθρακονημάτινα τμήματα και εξελιγμένη αεροδυναμική που εξασφαλίζει 122 kg αρνητικής άντωσης στα 300 km/h. Με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, η XE SV Project 8 χρειάζεται 3,4” για το 0-100 km/h και σταματάει να επιταχύνει μόνο όταν φτάσει τα 320 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα γρηγορότερα 4πορτα στο Nürburgring

Αυτή την περίοδο, οδηγοί εξέλιξης της Jaguar βρίσκονται στη Γερμανία, με σκοπό να προλάβουν να γράψουν καθαρούς γύρους πριν κλείσει η πίστα για τη χειμερινή περίοδο. Στόχος τους είναι να σπάσουν το 7’ 32” [video] που έχει γράψει στο Nürburgring Nordschleife η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video], έτσι ώστε η XE SV Project 8 να γίνει το γρηγορότερο τετράπορτο παραγωγής στην ιστορική πίστα. Έστω, περιορισμένης παραγωγής, αφού θα φτιαχτούν μόλις 300 αυτοκίνητα.

Άλλωστε τα πλάνα της Jaguar SVO για σύνδεση της Project 8 με το Nürburgring ήταν εμφανή πριν ακόμη παρουσιαστεί το μοντέλο, αφού αρχικά το είχαμε δει να γυρίζει καμουφλαρισμένο στην πίστα, στο παρακάτω video. Ακόμα κι αν το ρεκόρ επιτευχθεί πάντως, το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσουμε αρκετά να το μάθουμε, αφού η Jaguar SVO μάλλον θα περιμένει να το ανακοινώσει πιο κοντά στο λανσάρισμα του μοντέλου, τον Μάιο του 2018.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube