Η ιστορία της BMW Σειρά 5 F10 [video]

Η ιστορία της BMW Σειρά 5 F10 [video]

Δείτε τα παρασκήνια της εξέλιξης της πιο πετυχημένης εμπορικά 5άρας.

Με την έκτη γενιά του μοντέλου, η BMW δημιούργησε την πιο πετυχημένη 5άρα μέχρι σήμερα. Από την γένεση του μοντέλου το 2010 μέχρι και σήμερα, η BMW Σειρά 5 F10 κέρδισε αρκετές συγκριτικές δοκιμές και πολυάριθμα βραβεία.

Ο συνδυασμός δυναμικής και συνάμα κομψής σχεδίασης, αποδοτικών κινητήρων, ομοιογενών οδικών χαρακτηριστικών και πολυάριθμων ηλεκτρονικών βοηθημάτων, δημιουργούσαν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μοντέλα της κατηγορίας.

Πέρα όμως από τη νέα γκάμα κινητήρων που χάριζε πληθωρική ροπή και λογική κατανάλωση καυσίμου, η έκτη γενιά της 5άρας είχε αλουμινένια διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα και νέο ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης που συνεργαζόταν και με το βοηθητικό σύστημα παρκαρίσματος.

Η έκδοση Touring ήταν καθολικά βελτιωμένη σε τομείς όπως οι χώροι και η πρακτικότητα, διαθέτοντας τηλεχειρισμό για το άνοιγμα της πίσω πόρτας και ακόμα πιο εύκολο σύστημα αναδίπλωσης του πίσω καθίσματος.

Η γκάμα της BMW Σειρά 5 F10 εμπλουτίστηκε το 2009 με την έκδοση GT (Gran Turismo) που προσπαθούσε να συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της 4θυρης έκδοσης με την πολυχρηστικότητα των Sport Activity οχημάτων και τις αξίες των GT.

Η ανανέωση του 2013 έφερε φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέα εξοπλιστικά στοιχεία, ενώ παρουσιάστηκε και η υβριδική έκδοση Active Hybrid 5 των 340 ίππων.

Η εμπορική καριέρα της έκτης γενιάς τελείωσε πριν από μερικούς μήνες με την παραγωγή να τερματίζει στα 2,3 εκ. αυτοκίνητα.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube