Η Hyundai ετοιμάζει φίρμα αυτοκινήτων επιδόσεων

Η Hyundai ετοιμάζει φίρμα αυτοκινήτων επιδόσεων

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Michel Nandan, επιβεβαίωσε ότι η κορεατική εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα μιας φίρμας σπορ αυτοκινήτων μέχρι το 2015.

Η Hyundai εδώ και χρόνια εργάζεται συντονισμένα για να αλλάξει πλήρως την εικόνα της ως κατασκευαστή οικονομικών αυτοκινήτων.

Οι μέχρι στιγμής προσπάθειες με νέα μοντέλα, όπως το i30, το i10, το i40, το ix35, το Veloster και το Genessis έχουν στεφθεί από επιτυχία. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η Hyundai ενεπλάκη και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με το i20 WRC που εξελίσσεται πυρετωδώς για να ντεμπουτάρει στον πρώτο αγώνα του 2014, στο ράλι του Monte Carlo. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από επίσημα χείλη, το επόμενο βήμα της Hyundai είναι η δημιουργία μιας φίρμας αυτοκινήτων επιδόσεων, κατά το πρότυπο και τη φιλοσοφία της Nismo της Nissan.

Το πρώτο μοντέλο της Hyundai που θα ενταχθεί στη νέα γκάμα θα είναι μια σπορ εκδοχή της επόμενης γενιάς του i20 που είναι προγραμματισμένη να λανσαριστεί το 2015. Το ίδιο μοντέλο θα αποτελέσει και τη βάση για το αυτοκίνητο του WRC το 2015. Ο team manager της Hyundai Motorsport, Alain Penasse, θεωρεί ότι η συμμετοχή στο WRC και το λανσάρισμα μιας σπορ φίρμας θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της εταιρείας με απότοκο την αύξηση των πωλήσεων.

Τα πιθανότερα υποψήφια αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν το i20 στον εμπλουτισμό της γκάμας της νέας φίρμας είναι το 3θυρο i30, το Veloster Turbo, το Genessis Coupe, αλλά και το πισωκίνητο σεντάν που προορίζει για αντίπαλο της BMW Σειρά 3. .

[Πηγή  news.drive.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube