Η Hyundai «ενδιαφέρεται σοβαρά» για τη Fiat Chrysler

Η Hyundai «ενδιαφέρεται σοβαρά» για τη Fiat Chrysler

Αν συγχωνευθούν, θα προκύψει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η FCA αναζητεί πιθανούς συνεργάτες ή αγοραστές εδώ και δύο σχεδόν χρόνια.

Οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες Guangzhou Automobile Group και Great Wall Motor Company έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον, ενώ τώρα πιθανώς έχουμε κι ένα νέο, μεγαλύτερο υποψήφιο αγοραστή του ομίλου.

Σύμφωνα με την Detroit Buraeau, η Hyundai έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για εξαγορά της FCA. Οι πρώτες φήμες για το ενδιαφέρον του κορεατικού γίγαντα ακούστηκαν στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, αμέσως μετά τη συνάντηση της FCA με τις κινεζικές εταιρείες. Άλλα ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν ότι οι κινεζικές Dongfeng Motor Corp. και Zhejiang Geely παραμένουν ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Αν συμφωνηθεί, η συγχώνευση της Hyundai με την FCA θα κάνει τον κορεατικό όμιλο τον μεγαλύτερο του κόσμου, λέει ο Lee Jae-il, αναλυτής αυτοκινητικών θεμάτων της Eugene Investment & Securities. Ο νέος όμιλος θα περάσει το VW Group, την Toyota και τη Renault-Nissan, αφού οι συνολικές πωλήσεις του θα φτάσουν τα 11,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, με βάση τα περσινά στοιχεία.

«Συζητείται η πιθανότητα η κινεζική Great Wall Motors να αγοράσει την Jeep, ενώ και η Hyundai έχει προκύψει ως πιθανός αγοραστής», λέει ο Jae-il.

Η Hyundai διαψεύδει προς το παρόν τις φήμες ότι οι δύο εταιρείες είναι σε διαπραγματεύσεις. Ο CEO της FCA, Sergio Marchionne, προχώρησε το πράγμα ακόμη πιο πέρα, δηλώνοντας ότι η εταιρεία του δεν έχει λάβει καμία επίσημη προσφορά από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες ή άλλες εταιρείες.

Προς ενημέρωσή σας, η FCA πέρσι είχε έσοδα €111,018 δις και κέρδη €1,814 δις. Ο όμιλος απασχολεί 225.000 εργαζόμενους, επιχειρεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές του κόσμου και είναι η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

[Πηγή The Detroit Bureau]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube