Η Fuji Heavy Industries γίνεται Subaru Corporation από το 2017

Η Fuji Heavy Industries γίνεται Subaru Corporation από το 2017

Ο εορτασμός του πρώτου αιώνα λειτουργίας της εταιρείας, θα συμπέσει με την αλλαγή του ονόματός της

Η μητρική εταιρεία της Subaru σχεδιάζει να αλλάξει το όνομά της σε Subaru Corporation τον Απρίλιο του 2017, χωρίς να προβλέπεται αλλαγή στις δραστηριότητές της.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με το βασικότερο μέρος της βιομηχανικής της δραστηριότητας και μάλιστα το έτος που συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας. Η ενασχόληση της εταιρείας με την αεροναυπηγική πάντως θα εξακολουθήσει κανονικά. Ωστόσο για το τυπικό της υπόθεσης, εκκρεμεί η έγκριση από τους μετόχους οι οποίοι θα συνεδριάσουν τον Ιούνιο για να υπογράψουν την αλλαγή.

Οι ρίζες της Fuji Heavy Industries φτάνουν μέχρι το 1917 και την κατασκευή αεροπλάνων, εκ των οποίων μερικά χρησιμοποιήθηκαν κατά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, ως την εταιρεία που γνωρίζουμε σήμερα συστάθηκε επισήμως το 1953 και λίγο αργότερα παρουσίασε και το πρώτο της αυτοκίνητο, το Subaru 1500.

Σήμερα τα Subaru πωλούνται σε περισσότερες από 90 χώρες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το οικονομικό έτος που θα κλείσει το Μάρτιο του 2017 θα είναι το πρώτο κατά το οποίο η εταιρεία θα έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube