Η Fiat Chrysler Automobiles και η Ford πριμοδοτούν τις ανταλλαγές των Volkswagen

Η Fiat Chrysler Automobiles και η Ford πριμοδοτούν τις ανταλλαγές των Volkswagen

Προσπαθώντας να προσελκύσουν μερικούς ταρακουνημένους πελάτες της VW, η Fiat Chrysler και η Ford διευκολύνουν τις ανταλλαγές των VW.

Τελικά δεν είναι μόνο η Volkswagen USA που σκέφτηκε να δώσει οικονομικά κίνητρα στους πελάτες της για να τους κρατήσει κοντά της.

 

Ακριβώς το ίδιο αλλά με εντελώς αντίθετη λογική, σκέφτηκαν τόσο στη Fiat Chrysler Automobiles όσο και στη Ford. Όποιος δηλαδή έχει ένα Volkswagen και θέλει να το ανταλλάξει με ένα Fiat Chrysler ή ένα Ford, θα έχει επιπλέον οικονομικό όφελος. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προς το παρόν η ενέργεια αυτή αφορά μόνο στην ιταλική αγορά και για τη Fiat Chrysler Automobiles το μπόνους κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.500 ευρώ. Για τη Ford πάλι είναι στα 750 ευρώ, ανεξάρτητα από το μοντέλο που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής.

 

Ωστόσο, σκαλίζοντας το θέμα και πέρα από το δημοσίευμα του έγκυρου πρακτορείου και αναζητώντας τις εγχώριες πηγές μας ανακαλύψαμε ότι η πρακτική αυτή, χωρίς να πολυδιαφημίζεται, εφαρμόζεται ήδη και στην ελληνική αγορά από την Ford, αλλά δεν καταφέραμε να μάθουμε εάν παρόμοιες παροτρύνσεις από τα κεντρικά γραφεία του εξωτερικού έφθασαν και στους αντιπροσώπους της FCA στην Ελλάδα.

 

Δε γνωρίζουμε εάν υπάρχει συσχετισμός με αυτή την ενέργεια, όμως μεταξύ της FCA και της Volkswagen σίγουρα υπάρχει μια διαμάχη που σιγοκαίει. Ο λόγος είναι πως η πρώτη είχε κατακρίνει έντονα τη στάση της δεύτερης κατά την ύφεση της ευρωπαϊκής αγοράς το 2012. Η ένταση αποκλιμακώθηκε από την ιταλική πλευρά όταν η Volkswagen απείλησε ότι θα αποχωρήσει από το Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτου και το θέμα έμεινε εκεί.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube