Η Ferrari «κλέβει» fan page γι’ αυτήν στο Facebook

Η Ferrari «κλέβει» fan page γι’ αυτήν στο Facebook

Η σελίδα που είχε στήσει ιδιώτης προς τιμή της ιταλικής φίρμας απαλλοτριώθηκε από την ίδια και τώρα βρίσκονται στα δικαστήρια.

Η αγάπη του Ελβετού Sammy Wasem για τη Ferrari του γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα κινείται νομικά εναντίον της ιταλικής φίρμας με την κατηγορία ότι του έκλεψε τη διαχείριση της σελίδας που είχε φτιάξει γι’ αυτήν στο Facebook, διεκδικώντας και αποζημίωση.

Ο Sammy Wasem ήταν μόλις 15 χρονών όταν ξεκίνησε μια fan page για τη Ferrari στο Facebook. Κάτι που το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σαφώς επιτρέπει, όταν γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για την επίσημη σελίδα μιας εταιρίας και εφόσον δεν θίγονται πνευματικά δικαιώματα. Σήμερα, στα 21 του, ο νεαρός που πλέον είναι οδηγός αγώνων αναγκάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον της Ferrari η οποία πλέον έχει την αποκλειστική διαχείριση της σελίδας.

Η αρχική αντίδραση της Ferrari στην προσπάθεια του Sammy Wasem ήταν θετική. Το 2009, όταν η σελίδα είχε περάσει τα 500.000 likes, η εταιρία είχε στείλει ένα e-mail στον Sammy στο οποίο του έδινε συγχαρητήρια για τη δουλειά του. Μάλιστα πρόσφερε στον ίδιο και στον πατέρα του δωρεάν εγγραφή εφ’ όρου ζωής στην επίσημη λέσχη Scuderia Ferrari Club. Στη συνέχεια όμως «νομικά θέματα μας ανάγκασαν να αναλάβουμε τη διαχείριση της σελίδας», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρίας.

Η Ferrari θεώρησε ότι η fan page που συντηρούσε γι’ αυτήν επί μια 5ετία ο Wasem χρησιμοποιούσε το όνομά της με λάθος τρόπο. Και τον κατηγορεί για προσπάθεια πώλησης αγαθών άσχετων με τη φίρμα αλλά ακόμα και για διαφήμιση των 18ων γενεθλίων του Sammy μέσω αυτής. Έτσι τώρα ο Sammy και ο πατέρας του, Oliver Wasem, ζητάνε να αποζημιωθούν με 10 εκατ. ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου €8,2 εκατ., για τις περίπου 5.500 εργατοώρες που έχουν ξοδέψει για τη δημιουργία και την ενημέρωση της σελίδας.

Πάντως πρόκειται για ένα deal που χάλασε, αφού οι Wasem είχαν συμφωνήσει με τη Ferrari να μετατρέψουν τη σελίδα τους σε επίσημη fan page της εταιρίας. Δυστυχώς όμως δεν είχαν υπογράψει κανένα έγγραφο παραχώρησης της σελίδας πριν επιτρέψουν στους ανθρώπους της φίρμας να τη χρησιμοποιήσουν. Τώρα λοιπόν ισχυρίζονται ότι οι Ιταλοί όρισαν νέους διαχειριστές χωρίς να τους ρωτήσουν, κλέβοντας ουσιαστικά μια σελίδα που ανήκει στους Wasem.

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube