Η επόμενη γενιά του Škoda Rapid θα είναι… αντί-Golf

Η επόμενη γενιά του Škoda Rapid θα είναι… αντί-Golf

Θα διατίθεται και σε έκδοση hatchback με στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων.

Mέχρι σήμερα είχαμε δύο εκδόσεις του Škoda Rapid σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα: Την κανονική (που παρέπεμπε σε sedan) και την Spaceback.

Ωστόσο τα σχέδια της εταιρείας (ή μάλλον του VW Group) για το συγκεκριμένο μοντέλο φαίνεται να προβλέπουν για το άμεσο μέλλον άλλη μία έκδοση, την hatchback.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Alain Favey, υπεύθυνου πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας, η είσοδος του μοντέλου στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback πρέπει να θεωρείται παραπάνω από σίγουρη.
Το Škoda Rapid hatchback θα έρθει να τοποθετηθεί απέναντι στους παραδοσιακούς παίκτες της δημοφιλούς κατηγορίας αλλά και απέναντι στα «ομόσταυλα»  SEAT Leon και Volkswagen Golf.

Ωστόσο, φαίνεται πως το VW Group δεν φοβάται τον εσωτερικό ανταγωνισμό και για το λόγο αυτό έδωσε ήδη το πράσινο φως για την εξέλιξη του μοντέλου.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν βέβαιοι πως η συγκεκριμένη έκδοση θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις του μοντέλου, φτάνοντάς τις σε διπλάσιο ποσοστό από αυτό που σήμερα κατέχει με τις δύο εκδόσεις αμαξώματος.

Το Škoda Rapid hatchback θα πατά πάνω στη γνωστή πλατφόρμα στην οποία βασίζονται και τα λοιπά αντίστοιχα μοντέλα του group και βέβαια θα χρησιμοποιεί επίσης όλους τους γνώριμούς μας κινητήρες από τον 1.0 τρικύλινδρο TSI βενζίνης, τον 1,500 τετρακύλινδρο TSI βενζίνης, αλλά και τον 1.600 τετρακύλινδρο TDI ντίζελ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube