Η ενδεχόμενη παραίτηση του CEO της Opel φέρνει ανακατατάξεις στο VW Group

Η ενδεχόμενη παραίτηση του CEO της Opel φέρνει ανακατατάξεις στο VW Group

Οι ιδιοκτησιακές αλλαγές στην Opel φέρνουν τον Dr. Karl-Thomas Neumann κοντά στην Audi.

Σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, το Volkswagen Group σκέφτεται να προσλάβει τον CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann, για να «ηγηθεί» της Audi. Αυτή η σκέψη έρχεται μετά την είδηση ότι ο CEO της Opel θα παραιτηθεί μετά την εξαγορά από το Group PSA.

Ο Neumann σχεδιάζει να παραιτηθεί μετά την απόφαση της General Motors να πουλήσει την Opel στο Group PSA, ανέφερε το σαββατοκύριακο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Χωρίς να επικαλείται τις πηγές της, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο Neumann είδε την πώληση της Opel ως μια σωστή κίνηση στρατηγικής, αλλά ανησυχεί ότι το Groupe PSA δεν δίνει την απαραίτητη σημασία στην αυξημένη ζήτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι τα αφεντικά του VW Group συζητούσαν ανεπίσημα για να δώσουν μια εξέχουσα θέση στον Neumann, που έφυγε το 2013 από την VW για την Opel, ενδεχομένως ως επικεφαλής της Audi. Σε επίσημη όμως ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, η VW και η Opel αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.

H VW θέλει ο Neumann να αντικαταστήσει τον CEO της Audi Rupert Stadler, μιας και ο τελευταίος δεν χειρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το Deiselgate της VW.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube