Η Elemental πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nürburgring [videos]

Η Elemental πάει για το απόλυτο ρεκόρ στο Nürburgring [videos]

Θα προσπαθήσει να το σπάσει με ένα αεροδυναμικό πακέτο 1.000 kg κάθετης δύναμης στο μοντέλο «παραγωγής» της.

Για να πάρει το ρεκόρ, το Elemental RP1 θα πρέπει να κάνει καλύτερο χρόνο γύρου στην Πράσινη Κόλαση από το Radical SR8LM.

Θυμίζουμε ότι το Radical έχει γυρίσει το μεγάλο Nürburgring Nordschleife σε 6’ 48” το 2009 (δείτε το σχετικό on-board video αμέσως παρακάτω).

Το ακραίο, φτιαγμένο για πίστα, Radical SR8LM είναι στην ουσία μια έκδοση δρόμου του αγωνιστικού SR8. Αντίθετα, το Elemental RP1 έχει σχεδιαστεί εξαρχής ως μοντέλο για το δρόμο, αλλά ο κατασκευαστής του πιστεύει ότι οι τελευταίες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις θα του δώσουν το πλεονέκτημα.

«Είναι στο DNA μας να κυνηγήσουμε το ρεκόρ γύρου», δήλωσε ο συνεξελικτής του αεροδυναμικού πακέτου, Mark Taylor. «Τελικά θα πάμε σε όλες τις μεγάλες πίστες για να κάνουμε καλούς γύρους, με στόχο να πετύχουμε τους ταχύτερους χρόνους».

Ο αεροδυναμιστής Taylor, που έχει εργαστεί για την ομάδα Formula 1 της McLaren, είναι ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της London Computational Solutions. Συνεργάστηκε με τον Mark Fowler, τον υπεύθυνο αεροδυναμικής της Elemental, πάνω στο πρότζεκτ του RP1.

«Το Nürburgring είναι η καλύτερη πίστα του κόσμου, οπότε αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία για να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει στο RP1», δήλωσε ο Fowler. «Θα έχουμε μεγαλύτερη κάθετη πίεση από τα άλλα αυτοκίνητα στη λίστα, και πολύ λιγότερο βάρος»

Ο Fowler δεν αποκάλυψε πότε η Elemental θα κάνει την προσπάθεια στο ’Ring. Είπε πάντως πως θα περάσει λίγος καιρός διότι θέλουν να βρουν τον σωστό οδηγό.

«Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το αυτοκίνητο με νέες αναβαθμίσεις στο μεταξύ», δήλωσε ο Taylor. «Η συνεχής εξέλιξη είναι το παν. Ο πελάτης έχει την ευκαιρία να αναβαθμίσει με κάθε νέα εξέλιξη. Τα 1.000 kg κάθετης δύναμης ακούγονται τρελά, αλλά είναι ένα πολύ σταθερό πακέτο. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, όπως να εξελίξουμε τη ροή του αέρα γύρω από τον οδηγό, πράγμα που βοηθάει και την κάθετη πίεση».

Αν και το τελευταίο αεροδυναμικό πακέτο έχει ήδη διπλασιάσει την αρχική κάθετη πίεση των 400 kg του απλού RP1, ο Taylor πιστεύει πως μπορεί να τριπλασιαστεί στα 1.200 kg.

H Elemental παρέδωσε το πρώτο RP1 σε πελάτη πριν λίγες μέρες. Το μοντέλο έχει έναν 2λιτρο τούρμπο κινητήρα Ford EcoBoost 320 ίππων και κάνει το 0-60 mph (0-96 km/h) σε περίπου 2,8”. Η αρχική τιμή είναι €96.600 χωρίς ΦΠΑ, δηλαδή όχι και τόσο προσιτή. Υπάρχει όμως και έκδοση με τον 3κύλινδρο EcoBoost 1.0 και 180 ίππους, που κάνει το 0-100 km/h σε 3,2”. Ζυγίζει μόλις 540 kg, αλλά και το 2λιτρο είναι μόνο 40 kg βαρύτερο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube