Η Daimler επενδύει στους πρόσφυγες

Η Daimler επενδύει στους πρόσφυγες

Η γερμανική εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει εργασιακή εμπειρία και μαθήματα γερμανικών στους πρόσφυγες.

Η γερμανική εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει εργασιακή εμπειρία και μαθήματα γερμανικών στους πρόσφυγες στο εργοστάσιο της στην Στουτγάρδη, έτσι ώστε να βοηθηθούν εκατοντάδες άνθρωποι που ψάχνουν καταφύγιο στη Γερμανία.

Για αρχή έγινε πρόσληψη 40 ανθρώπων ώστε να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης 14 εβδομάδων, με την Daimler να ετοιμάζει να πραγματοποιήσει το ίδιο πρόγραμμα και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή Ανθρώπινου Δυναμικού της γερμανικής εταιρείας, Wilfried Porth, «Η μετανάστευση είναι μια πραγματική ευκαιρία για την Γερμανία. Με αυτή την εργασιακή εμπειρία που προσφέρουμε στους πρόσφυγες, ελπίζουμε να τους δώσουμε απασχόληση χωρίς να ταλαιπωρηθούν από γραφειοκρατία».

Η Γερμανία αναμένει μέσα στην χρονιά να φτάσουν στα εδάφη της περίπου 800.000 πρόσφυγες, καθώς αρκετοί πολίτες της Συρίας και του Αφγανιστάν φεύγουν από τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την φτώχεια.

Η γερμανική βιομηχανία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εισροή μεταναστών στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, μιας και ψάχνει να βρει εξειδικευμένους εργαζόμενους για να καλύψουν θέσεις εργασίας προσανατολισμένες στον εξαγωγικό τομέα της Γερμανίας.

Πέρα όμως από την Daimler, υπάρχουν και άλλες γερμανικές εταιρείες που αναζητούν εργατικό δυναμικό, όπως η Siemens και η BASF.

Τέλος, αρκετοί οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η χωρά χρειάζεται νέους εργαζόμενους για να αντιμετωπίσει το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων, μιας και η Γερμανία έχει από τα μικρότερα ποσοστά στον κόσμο. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Μάιο, από τους συμβούλους της BDO και του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών του Αμβούργου, έδειξε ότι ο ρυθμός γεννήσεων έπεσε κάτω και από αυτόν της Ιαπωνίας.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube