Η χειρότερη προσπάθεια για παρκάρισμα στον κόσμο! [video]

Η χειρότερη προσπάθεια για παρκάρισμα στον κόσμο! [video]

Δείτε το απίστευτο video με την οδηγό που της πήρε έξι ολόκληρα λεπτά για να μην… παρκάρει ένα 4μετρο Opel Corsa σε έξι μέτρα θέση.

Το παρκάρισμα για κάποιους είναι κάτι όπως η προσνήωση σε αεροπλανοφόρο με δέκα μποφόρ.

Και δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Απλώς αδυνατούν να κατανοήσουν μια λογική διαδοχή χειρισμών που θα βολέψει ένα μικρό αυτοκίνητο σε μια τεράστια θέση.

Πάρτε για παράδειγμα αυτή την κυριούλα με το Opel Corsa. Οδηγεί ένα κόμπακτ αυτοκινητάκι, έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον έξι μέτρα θέση και η κίνηση είναι ανύπαρκτη. Κανείς δεν την πιέζει, κανείς δεν την στρεσάρει, κανείς δεν της κορνάρει.

Η δεξιότητα στο παρκάρισμα είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μια πόλης και γι’ αυτό περιλαμβάνεται ως εξέταση για την άδεια οδήγησης σε πολλές χώρες του κόσμου. Για κάποιο λόγο, το να βολέψεις ένα αυτοκίνητο σε ένα προκαθορισμένο χώρο σε κάποιους ανθρώπους φαίνεται όπως να τους ζητάς να λύσουν διαφορική εξίσωση τέταρτου βαθμού. Μπορεί να οδηγούν τέλεια, αλλά όταν έρθει η στιγμή να παρκάρουν το αυτοκίνητο ο εγκέφαλός τους λες και παθαίνει διάλειψη, αδυνατώντας να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν στην κατάλληλη ακολουθία κινήσεων.

Και δεν είναι δα και τίποτα σπουδαίο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσαν πριν από μια στιγμή εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο, να έχει τα ίδια χειριστήρια, να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, μόνο που τώρα χρειάζεται να το οδηγήσεις σε ένα προκαθορισμένο προορισμό με προκαθορισμένο χώρο. Εύκολο; Πάντως λιγότερο από τα να ψάχνεις θέση σε ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης.

Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε για τον οδηγό αυτόν, αλλά ότι κάνει τον καθορίζει –επειδή φαίνεται σαν να υπάρχει μια γυναίκα στο τιμόνι. Κατά κάποιο τρόπο αντιλαμβάνεται ότι το αυτοκίνητό της μπορεί να χωρέσει σε αυτή τη θέση, αν θα μπορούσε απλώς να καταλάβει πώς γίνεται αυτό. Δυστυχώς γι’ αυτήν, είναι απολύτως ανίδεη για το τι κάνει, κάτι που γίνεται ολοφάνερο από την πρώτη στιγμή.

Θα τη δείτε να κάνει πίσω εμπρός για κάμποσα λεπτά και παρότι σε κάποιες περιπτώσεις πλησιάζει κοντά, αλλά τελικά χύνει την καρδάρα με το γάλα στην τελική κίνηση. Κάποια στιγμή εκνευρίζεσαι με τον τύπο που τη βιντεοσκοπεί. Τι διάολο! Γιατί δεν αφήνει το video να κατέβει να της πει επιτέλους τι να κάνει; Εντάξει! Το καταλαβαίνουμε. Η φάση έχει πλάκα για το πρώτο, άντε για το δεύτερο λεπτό. Στη συνέχεια καταντά ενοχλητικό και θέλεις να τελειώσει! 

Αναρωτιέσαι ποιος πήρε την ευθύνη να επιτρέπει σε τύπους όπως αυτή να οδηγούν και χάρη σε ποια θεά τύχη καταφέρνουν να τα βγάζουν πέρα κάθε μέρα; Είναι απλώς τόσο κωλόφαρδοι; Τους προστατεύουν οι άλλοι οδηγοί; Κάνουν ποτέ όπισθεν; Παρκάρουν μόνο σε αλάνες; Δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε, αλλά σαφώς ζουν ανάμεσά μας!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube