Η αστυνομία στην υπηρεσία των γυναικών

Η αστυνομία στην υπηρεσία των γυναικών

Όταν το «To Protect and to Serve» διευρύνει την έννοιά του.

Ερώτηση προς τις αναγνώστριες μας: Πως θα νοιώθατε εάν σας έδειχνε η αστυνομία της περιοχής σας πώς να κάνετε μικρές επισκευές και ελέγχους στο αυτοκίνητο σας;

Η αστυνομία του Ipswich στο Queensland της Αυστραλίας ξεκίνησε μια νέα σειρά σεμιναρίων που στόχο έχουν να μάθουν στον γυναικείο πληθυσμό πώς να πραγματοποιούν μικρές επισκευές στο αυτοκίνητό τους, και φυσικά να τους ανεβάσουν την αυτοπεποίθηση.

Τα συγκεκριμένα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενα με την τοπική αστυνομία συνεργεία και συντονίζονται από την αστυνομία και τους μηχανικούς. Τα βασικά της «διδακτέας ύλης» είναι ο έλεγχος της στάθμης του λιπαντικού στον κινητήρα, η αλλαγή ενός σκασμένου ελαστικού και η εκκίνηση ενός κινητήρα χρησιμοποιώντας «κροκοδειλάκια» στην πεσμένη μπαταρία.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο αστυνομικό του εγχειρήματος «Τα μαθήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά για όλους. Ελπίζουμε οι γυναίκες οδηγοί που θα φύγουν από εδώ μετά το μάθημα να νοιώθουν ασφαλείς, πιο σίγουρες και “δυνατές” στο δρόμο».

Μέχρι τώρα, έχουν λάβει μέρος στα σεμινάρια πάνω από 50 γυναίκες όλων των ηλικιών. Πολλές από αυτές είναι μόνες στη ζωή ή μεγάλες σε ηλικία και έχουν έρθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση για απλά πράγματα, μιας και δεν υπάρχει κάποιος να τις βοηθήσει.

Τέλος, τα σεμινάρια αυτά στοχεύουν να προσελκύσουν και μαθητές, έτσι ώστε να αλλάξουν τρόπο σκέψης γύρω από την οδήγηση και όταν είναι πίσω από το τιμόνι να είναι σε εγρήγορση. Ακόμα, οι νέοι θα μάθουν να είναι, εάν χρειαστεί, πιο διεκδικητικοί όταν αλληλοεπιδρούν με την αστυνομία, και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ζητήσουν να δουν το σήμα του αστυνομικού για να είναι σίγουροι με ποιον μιλάνε.

[Πηγή: Motoring]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube