Η αργή κίνηση κόβει την ανάσα [video]

Η αργή κίνηση κόβει την ανάσα [video]

Δεν χρειάζονται ειδικά εφέ. Η αργή κίνηση κάνει αυτά τα πλάνα να μοιάζουν δραματικά όσο οι πιο δυνατές σκηνές δράσεις του Hollywood.

Οι φωτογραφίσεις ή τα γυρίσματα σκηνών δράσης με πραγματικά αυτοκίνητα είναι σίγουρα εντυπωσιακές και συναρπαστικές. Αλλά έχουν μεγάλο κόστος και ρίσκο για μοντέλα δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Βρήκαμε στο διαδίκτυο ένα κανάλι που λέγεται The Slow Mo Guys. Οι τύποι είναι πραγματικοί καλλιτέχνες. Με οργιώδη σκηνοθετική φαντασία και όπλο ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο το οποίο πιάνει περισσότερα από 160 km/h κινηματογραφούν πλάνα που κόβουν την ανάσα, σε super slow motion υψηλής ευκρίνειας. Χρησιμοποιούν κάμερα που τραβά 28.000 καρέ το δευτερόλεπτο, επιτρέποντας απεικόνιση της εικόνας από 40 ως 1.120 φορές πιο αργά σε σχέση με την πραγματική ταχύτητα.



Χρειάζεται ιδιαίτερη οδηγική ικανότητα στον χειρισμό του αυτοκινήτου. Και δουλειά στο τεχνικό κομμάτι κατασκευής του σκηνικού. Από εκεί και πέρα, ανοίγει ο δρόμος για φθηνές και εντυπωσιακές παραγωγές. Κάποιες σκηνές που βλέπουμε σε ταινίες δράσης με αυτοκίνητα να συγκρούονται μεταξύ τους και να φέρνουν τούμπες στον αέρα, να περνούν μέσα από φλόγες ή βουνά χιονιού διαλύοντας τα, έχουν γυριστεί κάπως έτσι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube