Η Αμερική «πρωταθλήτρια» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Αμερική «πρωταθλήτρια» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Από τις χώρες της Ευρώπης η Γαλλία είναι αυτή που κατέχει την πρώτη θέση.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τον αριθμό τους να φτάνει τις 173.587. Σε αυτά συνυπολογίζονται τόσο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα όσο και τα υβριδικά Plug-in.

Ιαπωνία και Κίνα ακολουθούν με 67.815 και 45.442 αυτοκίνητα αντίστοιχα, ενώ στην τέταρτη θέση και πρώτη ανάμεσα στις χώρες της γηραιάς ηπείρου είναι η Γαλλία με ταξινομημένα 31.728 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Άλλωστε οι Γάλλοι είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που είχαν οργανώσει πιλοτικά προγράμματα ηλεκτροκίνησης με συμμετοχή κάποιων πόλεων με τα ηλεκτροκίνητα Peugeot 106 και Citroen Saxo.
Τη Γαλλία ακολουθούν η Ολλανδία με 29.447 αυτοκίνητα, η Νορβηγία με 20.693, και η Γερμανία με 17.490.

Τα 29.447 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ολλανδία, φέρνουν τη συγκεκριμένη χώρα στην πρώτη θέση σε ότι αφορά στην αναλογία τέτοιων αυτοκινήτων ανά 1000 κατοίκους. Βέβαια στην Ολλανδία, όπως και στη Νορβηγία, χώρες με αυξημένη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος η αγορά αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων επιδοτείται από το κράτος. Στην Ολλανδία η επιδότηση φτάνει τα 8.000 ευρώ, ενώ στη Νορβηγία υπάρχει απαλλαγή από φόρους και τέλη.

Στην Ελλάδα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν επιβαρύνονται με τέλη κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube