Η Alfa Romeo Giulia Veloce είναι το τέλειο Shooting Brake

Η Alfa Romeo Giulia Veloce είναι το τέλειο Shooting Brake

H διεύρυνση της γκάμας της Giulia αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για να αντιπαρατεθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό, αλλά άλλες κατηγορίες προηγούνται και το ταμείο δεν είναι απύθμενο.

Με την Giulia, η Alfa Romeo έρχεται αντιμέτωπη με μοντέλα όπως η BMW 3 Series, η Jaguar XE, αλλά και λιγότερο σπορ όπως η Mercedes-Benz C-Class.

Βέβαια ως προαλειφόμενη για την premium κατηγορία, στην αγορά γέρνει με την επίσης τέτοια Volvo, παρότι το S60 δεν είναι τόσο σπορ όσο το ιταλικό αυτοκίνητο.

Στην περίπτωση των ήδη καθιερωμένων premium εταιρειών, η Alfa Romeo Giulia χωλαίνει σοβαρά στην ευρύτητα της γκάμας της. Από τη μια λόγω των περιορισμένης επιλογής όσον αφορά τα μοτέρ και από την άλλη διότι διατίθεται μόνο σε μπερλίνα.

Και αν για το πρώτο κομμάτι της αδυναμίας της, η λύση είναι επί θύραις με την προσθήκη νέων μοτέρ, τι γίνεται με τα διαφορετικές προτάσεις στο αμάξωμα; Ένα στέισον ή Sportwagon θα ήταν μια πιθανότητα και, αν πετύχει το αισθητικό αποτέλεσμα που έφτιαξε ο Alessandro Masera, η Alfa θα μπορούσε να έχει στα χέρια της μια εμπορική επιτυχία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 180

Ο Alessandro Masera βάσισε το σχέδιό του στην προσφάτως παρουσιασθείσα Giulia Veloce, πηγαίνοντας αρκετά μακριά επιχειρώντας να συνδυάσει ένα ισχυρό 4πτυχο: Στιλ, επιδόσεις, χώροι, πρακτικότητα. Εξ αντικειμένου λοιπόν, ο οροφή μάκρυνε και μια πιο μεγάλη πίσω κολόνα ανέλαβε να υποστηρίξει το σχέδιο της νέας ουράς. Επιπλέον, ένα μικρό χείλος εκφυγής στο τελείωμα της οροφής ανέλαβε να δώσει την απαραίτητη αεροδυναμική σιλουέτα στην έντονα κεκλιμένη πίσω πόρτα.

Βέβαια το παραπάνω σχέδιο αποτελεί μια άσκηση επί χάρτου, που υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να την έχει κάνει ήδη και η Alfa Romeo. Από τη άλλη όμως, είναι ολοφάνερο ότι προτεραιότητα αποτελεί η ακμάζουσα αγορά των SUV, οπότε οι Μιλανέζοι αυτήν την περίοδο είναι επικεντρωμένοι στο επερχόμενη Stelvio.

[πηγή Alessandro Masera μέσω facebook]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube