Η 5χρονη που αριστεύει στο drift και το dragster [video]

Η 5χρονη που αριστεύει στο drift και το dragster [video]

Η Lila Kalis εκμεταλλεύεται τα παιδικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια της στο έπακρο: κάνοντας πάντες και βάζοντάς τα στο dragstrip.

Έχοντας την αυτοσυγκράτηση να κινηθεί ευθεία με τέρμα γκάζι για 800 m και την ικανότητα να κάνει ανάποδο τιμόνι καλύτερα από αρκετούς ενήλικες, αυτό το 5χρονο κοριτσάκι σίγουρα «το ‘χει».

Για να ξεκινήσεις την ενασχόληση με την αυτοκίνηση από τόσο μικρή ηλικία, πιθανότατα χρειάζεσαι βενζινοαίματους γονείς. Και ο μπαμπάς της Lila Kalis είναι ο Josh Kalis, ιδρυτής του αυτοκινητικού αμερικανικού portal Speed Society. Ο οποίος φρόντισε η κόρη του όχι μόνο να αποκτήσει αρκετά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια πριν καν κλείσει τα τρία της χρόνια, αλλά και να της τα βελτιώνει στην πορεία, ώστε να μπορεί να κάνει όλο και πιο εντυπωσιακά πράγματα με αυτά.

Η Lila ξεκίνησε κάνοντας απλές βόλτες έξω από το σπίτι της, αλλά σύντομα ανέβηκε επίπεδο. Τα αυτοκινητάκια της δεν μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα, αλλά έχουν αρκετή ροπή και αρκετά χαμηλή πρόσφυση ώστε να προκαλείται υπερστροφή ισχύος. Έτσι, η Lila όχι μόνο έμαθε να κάνει ανάποδο τιμόνι, αλλά πλέον μπορεί να ελέγχει πλήρως το drift σε στροφές ή γύρω από αντικείμενα.

Μπροστά στα παραπάνω, το τελευταίο επίτευγμα της Lila μοιάζει πιο εύκολο, αφού απλώς ολοκλήρωσε ένα πέρασμα σε ένα dragstrip μισού μιλίου. Έβαλε την αγωνιστική φόρμα και το κράνος της, άκουσε προσεκτικά τις οδηγίες του πατέρα της και ξεκίνησε σπινάροντας τη μικρή Corvette της για να διανύσει τα 804 m, σημειώνοντας μέγιστη ταχύτητα 30 km/h.

Μακράν πιο απολαυστικά βέβαια είναι τα παλιότερα video με πρωταγωνίστρια τη Lila, στα οποία ντριφτάρει ασταμάτητα, όπως το παρακάτω. Για να παρακολουθήσετε τη δράση της Lila Kalis, ακολουθήστε τη στο Facebook ή στο Instagram.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube