Δυσεύρετα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Η.Π.Α

Δυσεύρετα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις Η.Π.Α

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι δυσεύρετα στις περισσότερες αντιπροσωπείες των Η.Π.Α, ενώ πολλοί έμποροι δεν επιθυμούν την πώληση τους!

Σύμφωνα με έρευνα που έλαβε χώρα στις Η.Π.Α από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2022, το 66% των αντιπροσωπειών ανέφερε ότι δεν είχε απόθεμα σε ηλεκτρικά μοντέλα. Από αυτές τις εμπορίες, το 44% δήλωσε ότι εάν είχε το απόθεμα που χρειαζόταν σε EV’s θα μπορούσε να το πουλήσει, με το 46% όμως να δηλώνει δυσαρεστημένο με την στροφή που υπάρχει προς την ηλεκτροκίνηση. 

Πέραν των εγχώριων κατασκευαστών, οι αντιπροσωπείες της Mercedes-Benz εμφάνισαν την καλύτερη «ροή» πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, με το 90% των εμπόρων της γερμανικής φίρμας να δηλώνουν ότι κάλυψαν δίχως καθυστερήσεις τη ζήτηση στις παραγγελίες.  

Αντίθετα, οι αντιπρόσωποι της BMW, ανέφεραν ότι είχαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε... στοκ, καθώς η ζήτηση για τα βαυαρικά EV’s δεν ήταν η αναμενόμενη.

Στο άλλο άκρο όπως αποδείχθηκε κινήθηκαν οι αντιπρόσωποι των ιαπωνικών εταιρειών. Τόσο η Honda όσο και η Toyota πέραν της μικρής γκάμας ηλεκτρικών προτάσεων που διαθέτουν, εστίασαν κατά βάση στην πώληση μοντέλων με θερμικά συστήματα κίνησης, αδιαφορώντας θα μπορούσε να πει κανείς για τις ηλεκτρικές «ανάγκες» των πελατών. 

BMW

Γεωγραφικά, η διαθεσιμότητα σε ηλεκτρικά οχήματα ήταν χαμηλότερη στις δυτικές πολιτείες των Η.Π.Α, στις πιο εύρωστες δηλαδή περιοχές, όπου η ζήτηση για ηλεκτροκίνητα μοντέλα είναι υψηλή.

Για την ακρίβεια, οι δυτικές πολιτείες αντιπροσωπεύουν το 45% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στις Η.Π.Α. Σε αυτές τις πολιτείες, μόλις το 27% των αντιπροσωπειών δήλωσε ότι είχε επαρκή διαθεσιμότητα σε ηλεκτρικά μοντέλα στις εκθέσεις του. 

Αντίθετα, η διαθεσιμότητα ήταν υψηλότερη στις νοτιοανατολικές πολιτείες των Η.Π.Α, όπου το 41% των αντιπροσώπων δήλωσε ότι είχε ένα σοβαρό απόθεμα σε EV’s φυλαγμένο στα γκαράζ του... Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 801 αντιπροσωπείες από κάθε γωνιά των Η.Π.Α..

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube