To DRIVE στο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 - Οι υποψηφιότητες

To DRIVE στο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 - Οι υποψηφιότητες

Το World Car Awards ανακοίνωσε τη λίστα με τα αυτοκίνητα που βάζουν υποψηφιότητα για το WCOTY 2020 και τις ε πιμέρους κατηγορίες.

Η διαδρομή για την ανάδειξη του World Car Of The Year 2020 ξεκίνησε με την ανακοίνωση της λίστας των υποψηφίων μοντέλων στο πλαίσιο του σαλονιού αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η πολυεθνική και πολυτάλαντη ομάδα των 86 δημοσιογράφων από κάθε γωνιά του πλανήτη θα συνεχίσουν να βραβεύουν τα καλύτερα του σήμερα και να διαμορφώνουν τις τάσεις για το αύριο της αυτοκίνησης.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά να εκπροσωπείται το DRIVE σε αυτό το υψηλότατο επίπεδο, όπου η γνώμη του ειδικού δημοσιογράφου λαμβάνεται τόσο σοβαρά υπόψη από την αυτοκινητοβιομηχανία, σε μια εποχή που το «περιεχόμενο» παράγεται εύκολα και «ανεβαίνει» ακόμη ευκολότερα on line, σε μια σελίδα κάποιου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Και το ίδιο πρόχειρα περνά μπροστά από μάτια που έχουν μάθει να κατασπαράζουν λαίμαργα, αχόρταγα, gigabytes δεδομένων στο smartphone. Χαρίζοντας αδιακρίτως και αβίαστα το κλικ τους, αντί να επιβραβεύουν με αυτό την εγκυρότητα της πληροφορίας, την αισθητική, την άποψη.

Ηλεκτροκίνηση και SUV είναι οι κυρίαρχες τα τελευταία χρόνια τάσεις. Ακόμη καλύτερα, ο συνδυασμός τους. Και από το σαλόνι της Φρανκφούρτης δεν προέκυψε τίποτα νέο που να δείχνει ότι έχουμε να περιμένουμε κάτι πολύ διαφορετικό στο ορατό μέλλον. Αντίθετα, η λίστα των υποψήφιων μοντέλων του 2020 είναι πολυσυλλεκτική και αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της λίστας των εκλεκτόρων αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αγοράς από την οποία προέρχονται.

Είναι η δεύτερη χρονιά που το DRIVE συμμετέχει στο θεσμό. Το δικαίωμα συμμετοχής στον οποίο δεν είναι κληρονομικό, αλλά τεκμηριώνεται από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας κατόπιν επανεξέτασης σε ετήσια βάση. Επιβεβαιώνοντας την ισχυρή σχέση του με το κοινό και το ρόλο του στα αυτοκινητικά πράγματα, στην Ελλάδα και (κατ’ αναλογία) διεθνώς.  

Όπως και πέρσι, εκτός από τη μεγάλη κάλπη για ΤΟ Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, υπάρχουν και οι μικρότερες ψηφοφορίες για τις επιμέρους κατηγορίες, που αφορούν στο πολυτελές, στο σπορ και στο αυτοκίνητο πόλης της χρονιάς. Ο πρώτος κύκλος ψηφοφορίας θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2020. Μέχρι τότε… προβλέψεις, ακόμη και προτάσεις, δεκτές.

World Car Of The Year
Cadillac CT4
DS 3 Crossback/Etense
DS 7 Crossback/Etense
Ford Escape/Kuga
Ford Explorer
Hyundai Palisade
Hyundai Sonata
Hyundai Venue
Kia Seltos
Kia Soul EV
Kia Telluride
Range Rover Evoque
Mazda CX-30
Mazda3
Mercedes-AMG A35/45
Mercedes-AMG CLA35/45
Mercedes-Benz CLA
Mercedes-Benz GLB
Mini Cooper SE
Opel Corsa
Peugeot 2008
Peugeot 208
Renault Captur
Renault Clio
Renault Zoe R135
Seat Tarraco
Skoda Kamiq
Skoda Scala
SsangYong Korando
Volkswagen Golf
Volkswagen T-Cross

World Luxury Car Of The Year
BMW 7 Series
BMW X5
BMW X7
BMW Z4
Cadillac CT5
Cadillac XT6
Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz GLE
Mercedes-Benz GLS
Porsche 911
Porsche Taycan
Toyota GR Supra

World Performance Car Of The Year
Alpine A110S
Audi RS 6 Avant
Audi RS 7 Sportback
Audi S8
Audi SQ8
BMW M8 Coupe
BMW Z4
Mercedes-AMG A35/45
Mercedes-AMG CLA35/45
Porsche 718 Spyder/Cayman GT4
Porsche 911
Porsche Taycan
Toyota GR Supra

World Urban Car Of The Year
Kia Soul EV
Mini Cooper SE Electric
Opel Corsa
Peugeot 208
Renault Clio
Renault Zoe R135
Volkswagen T-Cross

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube