Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Οσκαρ Πιστόριους

Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Οσκαρ Πιστόριους

Ολο και πιο δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους που κατηγορείται για το θάνατο της φίλης του, της 29χρονης Ρεέβα Στέενκαμπ.

Την ώρα που το δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του, ότι δηλαδή την πέρασε για διαρρήκτη και γι' αυτό την πυροβόλησε, αποκαλύπτεται τώρα, ότι ο ο βασικός αστυνομικός ερευνητής που είχει αναλάβει ως επικεφαλής την υπόθεση, ο Χίλτον Μπόθα, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Εκπρόσωπος της αστυνομίας διέψευσε την πληροφορία ότι ο Μπόθα απομακρύνθηκε από την υπόθεση εξαιτίας των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του αλλά επιβεβαίωσε ότι το 2009 ο αστυνομικός πυροβόλησε επτά φορές εναντίον ταξί, προσπαθώντας να το σταματήσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.
Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που καταρρίπτουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους ισχυρισμούς του Πιστόριους. Ο Οσκαρ ζούσε σε μια περιοχή έντονα φυλασσόμενη, με υψηλούς τοίχους και ιδιωτική αστυνομία να περιπολεί συνεχώς, κάτι που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρήκτες. Παράλληλα ο ίδιος, εκτός από τους συνεχείς καυγάδες που είχε με το μοντέλο (όπως κατέθεσαν οι γείτονές του), είχε και μια εμμονή στα όπλα. Την ημέρα του θανάτου της Ρεέβα Στέενκαμπ, οι γείτονες πριν καλέσουν την αστυνομία  άκουσαν φασαρία στο σπίτι του αθλητή πριν από τους πυροβολισμούς, κάτι που είχε συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν και το οποίο εξέλαβαν ως   "ενδοοικογενειακό" επεισόδιο.
Μεγάλη μερίδα του Τύπου στη Νότια Αφρική παρουσιάζει τον Πιστόριους ως παρανοϊκό με εμμονή στα όπλα, ενώ τονίζουν πως παρά το γεγονός ότι κατοικούσε σε μια άκρως ασφαλή και φυλασσόμενη περιοχή κυκλοφορούσε συνεχώς οπλισμένος. Δημοσιογράφος της  “Daily Mail” που είχε πάει παλαιότερα στο σπίτι του για να του πάρει συνέντευξη αναφέρει πως είδε μπαστούνια του κρίκετ και του μπέιζ μπολ πίσω από την πόρτα, ένα πιστόλι δίπλα στο κρεβάτι του και ένα αυτόματο όπλο σε ένα παράθυρο...
Στο μεταξύ και ενώ συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η ακροαματική διαδικασία με αντικείμενο την αποφυλάκισή του με εγγύηση, φαίνεται πως σιγά- σιγά όλοι εγκαταλείπουν τον κατηγορούμενο Πιστόριους. Η γαλλική εταιρία καλλυντικών Clarins απέσυρε διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστούσε ο αθλητής, την ώρα που η Nike ανακοίνωνε επίσημα πως και αυτή διακόπτει το συμβόλαιό της μαζί του, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Παράλληλα ο υπεύθυνος της εταιρίας των αθλητικών ειδών, επεσήμανε πως η Nike θα παρακολουθεί στενά όλη την εξέλιξη, μη διευκρινίζοντας όμως σε τι αποσκοπεί αυτό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube