Drag Race: Bugatti Chiron εναντίον μονοθεσίου της Formula 1 [video]

Drag Race: Bugatti Chiron εναντίον μονοθεσίου της Formula 1 [video]

Ένα από τα ταχύτερα μοντέλα παραγωγής έρχεται αντιμέτωπο με μονοθέσιο του 2011.

Το βρετανικό Carwow μας έχει συνηθίσει στα drag race με κάθε λογής αυτοκίνητα όμως αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του καθώς έφερε αντιμέτωπα στην ευθεία την Bugatti Chiron με ένα μονοθέσιο Formula 1! 

Πιο συγκεκριμένα, το μονοθέσιο ήταν η Red Bull RB7 που έτρεξε στη σεζόν του 2011. Ο κινητήρας V8 2,4 λίτρων με 750 PS στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς ενώ το όχημα ζυγίζει 650 kg. Πίσω από το τιμόνι της F1 κάθισε ο David Coulthard που θυμήθηκε την παλιά του τέχνη.

Όσον αφορά την Bugatti Chiron, αυτή φορά τον γνωστό quad-turbo W16 8,0 λίτρων με 1.500 PS. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς όμως το βάρος των 1.995 kg είναι σημαντικά μεγαλύτερο από του μονοθεσίου. Οδηγός ήταν ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τον παρουσιαστή Matt Watson να τον εμψυχώνει από τη θέση του συνοδηγού.

Το αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε πως ήταν αναμενόμενο, με το μονοθέσιο να βγαίνει πρώτο σημειώνοντας χρόνο 9,2" στο 1/4 του μιλίου. Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, το 9,2" της Red Bull δεν ήταν ο καλύτερος χρόνος που έχουμε δει στην ευθεία του Carwow καθώς πριν από λίγο καιρό το ηλεκτρικό και τετρακίνητο Rimac Nevera των 1.917 PS έκανε 8,6"!

Η Bugatti από την άλλη μεριά χρειάστηκε 9,6" ενώ δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της F1 στην κόντρα από κίνηση ούτε στη δοκιμασία των φρένων όπου το χαμηλό βάρος του μονοθεσίου έκανε τη διαφορά.

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube