Dongfeng και Stellantis επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα Peugeot και Jeep

Dongfeng και Stellantis επεκτείνουν τη συνεργασία τους με νέα Peugeot και Jeep

Ο Όμιλος Stellantis επεκτείνει τη συνεργασία του με την Dongfeng, με τέσσερα νέα μοντέλα Peugeot και Jeep να παράγονται στη Wuhan και να προορίζονται τόσο για την κινεζική αγορά όσο και για εξαγωγές παγκοσμίως.

Peugeot - Dongfeng

Ο Όμιλος Stellantis προχωρά σε ακόμη βαθύτερη συνεργασία με την Dongfeng στην Κίνα, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της για ενίσχυση της παρουσίας της στις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου μέσω τοπικών συνεργασιών.

Οι δύο όμιλοι ανακοίνωσαν νέα συμφωνία, βάσει της οποίας το κοινό τους σχήμα στην Κίνα, Dongfeng Peugeot Citroën Automobile (DPCA), θα αναλάβει την παραγωγή τεσσάρων νέων μοντέλων Peugeot και Jeep στο εργοστάσιο της Wuhan.

Ο Όμιλος Stellantis επεκτείνει τη συνεργασία του με την Dongfeng, μετατρέποντας την Κίνα σε κομβικό σημείο παραγωγής για τα επόμενα Peugeot και Jeep που θα διατεθούν σε αγορές όλου του κόσμου

Συγκεκριμένα, από το 2027 θα ξεκινήσει η παραγωγή δύο νέων Peugeot και δύο νέων Jeep, τα οποία δεν θα απευθύνονται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, αλλά θα εξάγονται και διεθνώς. Πρόκειται για μία εξέλιξη με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτυπώνει την αυξανόμενη βαρύτητα που αποκτά η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία ακόμη και για ιστορικές ευρωπαϊκές μάρκες.

Peugeot

Τα δύο νέα Peugeot θα βασίζονται στα εντυπωσιακά πρωτότυπα Concept 6 και Concept 8, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου. Το ένα μοντέλο αναμένεται να αποτελέσει έναν δυναμικό διάδοχο στη λογική του Peugeot 508, με αμάξωμα τύπου στέισον και πιο αεροδυναμική σχεδίαση, ενώ το δεύτερο θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της γαλλικής φίρμας, ως το μεγαλύτερο Peugeot παραγωγής μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά της Jeep, η Stellantis δεν αποκάλυψε ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα νέα μοντέλα, επισημαίνοντας μόνο ότι θα πρόκειται για «off-road new-energy vehicles». Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται πλέον ευρέως στην Κίνα για ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά αυτοκίνητα νέας γενιάς.

Peugeot
Η πίσω όψη του 8008 αποτυπώνει τον ρόλο του ως νέας ναυαρχίδας, με οριζόντια LED γραφικά, έντονο πλάτος και καθαρές επιφάνειες που συνδυάζουν high-tech αισθητική με premium χαρακτήρα. drive.gr / AI-generated

Η DPCA διαθέτει ήδη μακρά παρουσία στην κινεζική αγορά, έχοντας κατασκευάσει μοντέλα όπως τα Peugeot 4008, 5008 και 508 L, αλλά και τα Citroën C5 Aircross και C5 X προηγούμενης γενιάς για την τοπική αγορά.

Η νέα συμφωνία μεταξύ Stellantis και Dongfeng συνοδεύεται από επένδυση ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, με τη Stellantis να συνεισφέρει περί τα 130 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, η συμφωνία υποστηρίζεται και από τις ευνοϊκές βιομηχανικές πολιτικές της επαρχίας Hubei και του δήμου Wuhan.

Η συνεργασία αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση επέκτασης της συνεργασίας της Stellantis και με τη Leapmotor. Μέσω αυτής, οι δύο πλευρές θα εξελίξουν νέο SUV της Opel βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα της κινεζικής εταιρείας.

Peugeot
Στην ψηφιακή απεικόνιση του Concept 6 που θα μετουσιωθεί στο Peugeot 608, μεταφράσαμε το πρωτότυπο σε μια πιο ρεαλιστική premium σιλουέτα shooting brake, με καθαρές επιφάνειες, αιχμηρές φωτιστικές μονάδες και έντονη παρουσία που στοχεύει απευθείας την κατηγορία των Audi A6 Avant. drive.gr / AI-generated

Peugeot

Ο CEO της Peugeot, Alain Favey, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα νέα μοντέλα που θα βασίζονται στην τεχνολογία της Dongfeng θα λειτουργήσουν ως ένα πρώτο «τεστ» της εταιρικής συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ορισμένες τεχνολογίες της κινεζικής εταιρείας βρίσκονται «σε πιο προχωρημένο επίπεδο από ό,τι μπορεί σήμερα να προσφέρει η Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή, ο νέος CEO της Stellantis, Antonio Filosa, συνεχίζει να προωθεί τη στρατηγική ανάπτυξης μέσω διεθνών συνεργασιών. Μιλώντας στο συνέδριο Financial Times Future of the Car Summit, τόνισε ότι η εταιρεία επιδιώκει συμφωνίες που λειτουργούν αμφίδρομα και προσφέρουν οφέλη και στις δύο πλευρές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Stellantis παραμένει ελκυστικός συνεργάτης λόγω της ισχυρής παρουσίας της σε πολλές αγορές, της κλίμακάς της αλλά και των «απίστευτα δυνατών μαρκών» που διαθέτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο Filosa αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα νέο επενδυτικό πλάνο, το οποίο θα δίνει προτεραιότητα στις Jeep, Ram, Fiat και Peugeot, ενισχύοντας τις μάρκες με τη μεγαλύτερη δυναμική στις βασικές αγορές του ομίλου.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στο μέλλον μικρότερων μαρκών της Stellantis, όπως η Maserati, για την οποία κινεζικά μέσα αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τη Huawei και τη JAC για από κοινού ανάπτυξη νέων μοντέλων.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google News Facebook Twitter Instagram YouTube

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ by