Δολοφονική κατασκευή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας [video]

Δολοφονική κατασκευή δρόμου ταχείας κυκλοφορίας [video]

Οι εξοντωτικοί χειρισμοί κάποιων οδηγών όταν επικουρούνται από αντίστοιχες κατασκευαστικές λύσεις είναι για να κάνεις το σταυρό σου.

Οι διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας στην κατασκευή των δρόμων θα πρέπει να αποτελούν κοινό τόπο, ειδικά στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, όπου οι δυσμενείς επιπτώσεις ενός τροχαίου συμβάντος κλιμακώνονται.

Για παράδειγμα, οι μπαριέρες στην αρχή και στο τέλος τους ή όπου διακόπτονται, η διεθνής προδιαγραφή επιτάσσει να κλίνουν και να πακτώνονται στο έδαφος για να μην λειτουργούν ως «σούβλες» σε μια ενδεχόμενη έξοδο. Αντίστοιχα και μια μπαριέρα σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας είναι συνεχής και διακόπτεται ανά συγκεκριμένα χιλιόμετρα, ανάλογα με τη μέθοδο (μήκος) συντήρησης που έχει προδιαγράψει η κατασκευάστρια εταιρεία. Επ’ ουδενί μια τέτοια κατασκευή δεν υποκαθίσταται από τρίμετρα τσιμεντένια τζέρσεϊ με ευμέγεθες κενό μεταξύ τους, όπως στην περίπτωση του video μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σταμάτησε στη μεσαία λωρίδα της εθνικής! Και… μπαμ! [video]

Τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κατασκευής μπορείτε να δείτε παρακάτω, παρόλο που η κατάληξη για τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου ήταν αντιστρόφως ανάλογη της σφοδρότητας και της σοβαρότητας του δυστυχήματος.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε το συμβάν δεν το αποτύπωσε από την αρχή της εξέλιξής του, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε μάλλον με ασφάλεια τι συνέβη. Ένα φορτηγό βγήκε από την δεξιά στην αριστερή λωρίδα για να προσπεράσει ένα άλλο φορτηγό, στριμώχνοντας μεταξύ αυτού και των διαχωριστικών τζέρσει ένα επιβατικό αυτοκίνητο (ή μήπως LCV;).

Δεν γνωρίζουμε τον τόπο του ατυχήματος, αλλά από τη φίρμα του φορτηγού που ανήκει στην τουρκική εταιρεία logistics και μεταφορών NETLOG υποθέτουμε ότι συνέβη στην Τουρκία.

[Πηγή video liveleak]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube