Διώροφη πίστα καρτ σε κρουαζιερόπλοιο! [video]

Διώροφη πίστα καρτ σε κρουαζιερόπλοιο! [video]

Να κι ένα πλοίο, πάνω στο οποίο δεν πρόκειται να βαρεθείς.

Τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, οπότε οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ψάχνουν νέους τρόπους  για να κάνουν τα σκάφη τους να ξεχωρίζουν. Αυτό έχει πετύχει η Norwegian Cruise Line (NCL) με το νέο της “mega-ship”, το Norwegian Bliss. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το πλοίο έκανε κρουαζιέρες στην Αλάσκα, ενώ τώρα το χειμώνα προσφέρει 7ήμερα ταξίδια στην Καραϊβική. Για να μην πλήττουν οι επιβάτες του, το Norwegian Bliss προσφέρει μια πληθώρα διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, με ανάμεσά τους και μια πίστα καρτ.

Δεν είναι το πρώτο πλοίο με πίστα καρτ, αφού το «αδελφό» Norwegian Joy το είχε προλάβει από πέρσι. Όμως η πίστα στο Bliss είναι 40% μεγαλύτερη, πολύ πιο κοντά στο κανονικό. Και βέβαια προσφέρει μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική από το να ψήνεσαι στον ήλιο πάνω σε μια ξαπλώστρα.

Η πίστα βρίσκεται στην κορυφή του καταστρώματος Νο.19 και μπορείς να τη γυρίζεις με ηλεκτρικά καρτ. Μην περιμένετε αγωνιστικές επιδόσεις, αλλά πιάνουν τελική 48 km/h. Για 8 γύρους πληρώνεις $9,95 και οι ψηλές μπαριέρες εγγυώνται ότι κανείς δεν θα πέσει στη θάλασσα από 60 μέτρα ύψος.

«Δεν είναι κάτι διαφορετικό, απλά για να είναι διαφορετικό», λέει ο πρόεδρος της NCL, Andy Stuart. «Είναι μια δραστηριότητα που ο κόσμος θα λατρέψει, θα διασκεδάσουν και είναι κάτι που δεν περιμένει κανείς σε ένα πλοίο. Μιλάς για πίστα στην κορυφή ενός πλοίου και όλοι σηκώνουν το φρύδι με δυσπιστία».

Πέρα από την πίστα, το Norwegian Bliss προσφέρει κι άλλες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν πολλές εντυπωσιακές νεροτσουλήθρες, ακόμη και μια αρένα Laser Tag που σε βάζει στην ατμόσφαιρα ενός εγκαταλελειμμένου διαστημικού σταθμού γεμάτου εξωγήινους!

Το Norwegian Bliss, νηολογίου Nassau, καθελκύστηκε στη Γερμανία τον περασμένο Απρίλη και είναι το ένατο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο. Έχει μήκος 329,80 m, πλάτος 41,50 m και μέγιστο βύθισμα 9,00 m. Έχει χωρητικότητα 168.028 τόνων, 20 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει 4.200 επιβάτες. Οι 5 μηχανές του, συνολικής ισχύος 102.900 ίππων, του δίνουν μια ταχύτητα ταξιδιού 22,5 κόμβων.

Σπάστε τους κουμπαράδες και καλό ταξίδι!

[Πηγή: Norwegian Cruise Line]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube