Δημήτρης Ψυλλάκης: Ο Έλληνας CEO της Mercedes-Benz USA

Δημήτρης Ψυλλάκης: Ο Έλληνας CEO της Mercedes-Benz USA

Ο Έλληνας μάνατζερ βρίσκεται στους κόλπους της Mercedes-Benz από το 1992.

Από τις αρχές του 2021, τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Mercedes-Benz USA αναλαμβάνει ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Ψυλλάκης. Εκτός από την θέση του CEO, ο Έλληνας μάνατζερ θα είναι επίσης υπεύθυνος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mercedes-Benz για τις αγορές της Β.Αμερικής (ΗΠΑ και Καναδάς).

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Mercedes-Benz το 1992 ενώ από το 2001 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων στη Mercedes-Benz Hellas. Ακολούθησαν οι επιτυχημένες θητείες του ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Mercedes-Benz Βραζιλίας (2009-2015) και στη Mercedes-Benz Κορέας (2015-2019). Το 2020, ο 53χρονος μάνατζερ έγινε CEO της Mercedes-Benz Καναδά πριν από τη νέα προαγωγή του σε CEO για ολόκληρη τη Β.Αμερική που θα έχει ισχύ από 1 Ιανουαρίου του 2021.

Στο νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα είναι υπεύθυνος για τα επιβατικά μοντέλα της Mercedes-Benz σε ΗΠΑ και Καναδά. Θα διαχειρίζεται ένα δίκτυο 380 αντιπροσώπων με 1.600 εργαζόμενους στις ΗΠΑ και 60 αντιπροσώπων με 1.200 εργαζόμενους στον Καναδά

"Ο Δημήτρης είναι ένας αποδεδειγμένος ηγέτης που διεύρυνε με επιτυχία την ανάπτυξη της Mercedes-Benz σε αγορές-κλειδιά ανά τον κόσμο. Είμαι σίγουρη ότι ο Δημήτρης θα συνεχίσει να προωθεί τις επιχειρήσεις μας στη Βόρεια Αμερική σε μια περίοδο μεγάλων αλλαγών." δήλωσε η Britta Seeger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube