Δικάζεται για οδήγηση υπό την επήρεια… καφεΐνης!

Δικάζεται για οδήγηση υπό την επήρεια… καφεΐνης!

Τον σταμάτησαν, δεν βρήκαν τίποτε άλλο στο αίμα του, αλλά τον παραπέμπουν σε δίκη!

Η μεγάλη πλειονότητα των ενήλικων ανδρών πίνουν δύο τουλάχιστον φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Κατ’ επέκταση, το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς – γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν οι ποτηροθήκες μέσα στα αυτοκίνητα. Όμως ένας οδηγός στην California έμαθε ότι το κόστος του δημοφιλούς διεγερτικού μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα-δυο ευρώ…

Ο Joseph Schwab, ένας 36χρονος υαλοτεχνίτης, προσήχθη τον Αύγουστο του 2015 και κατηγορήθηκε από τον εισαγγελέα της κομητείας Solano για ασυνείδητη οδήγηση υπό την επήρεια ουσίας.

Η ουσία; Σύμφωνα με την The Guardian: καφεΐνη!

Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, ο Schwab ετοιμάζεται να πάει σε δίκη. Η μόνη ένδειξη που έχει ο εισαγγελέας για οδήγηση υπό την επήρεια ουσίας είναι μια ανάλυση αίματος που δείχνει την παρουσία καφεΐνης.

Ο Schwab επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του όταν τον σταμάτησε μία πράκτορας της υπηρεσίας ελέγχου αλκοολούχων ποτών της California, που οδηγούσε ένα «πολιτικό» αυτοκίνητο. Η πράκτορας είπε ότι ο Schwab την έκλεισε και οδηγούσε ασυνείδητα.

Ο υαλοτεχνίτης υπεβλήθη σε αλκοτέστ, που σύμφωνα με την συνήγορό του έδειξε 0,00% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Μεταφέρθηκε στη συνέχεια στις φυλακές της κομητείας, όπου του πήραν αίμα για ανάλυση, η οποία όμως βγήκε αρνητική σε βενζοδιαζεπίνες, κοκαϊνη, οπιούχα, THC, carisoprodol (μυοχαλαρωτικό), μεταμφεταμίνες/MDMA, oxycodone και zolpidem.

Ένα δεύτερο εργαστήριο, στην Pennsylvania, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα: τίποτε άλλο εκτός από καφεΐνη. Η συνήγορος του Schwab, Stacey Barrett, έχει αναμενόμενα μπερδευτεί. «Δεν το έχω ξαναδεί αυτό», δήλωσε στην The Guardian, απηχώντας κυριολεκτικά όλους όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο.

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε στην εφημερίδα ότι απλά «διεξήγε περαιτέρω έρευνα πάνω στο θέμα», καθώς «η οδήγηση υπό την επήρεια ουσίας δεν βασίζεται στην παρουσία καφεΐνης στον οργανισμό του».

Η συνήγορος του Schwab δεν ξέρει σε τι αναφέρεται ο εισαγγελέας, αφού δεν της έχουν παρασχεθεί στοιχεία που να στηρίζουν τη «δίωξη για άλλη ουσία εκτός της καφεΐνης, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Η Barrett κατέθεσε αίτηση απαλλαγής, αλλά αν ο δικαστής την απορρίψει, η υπόθεση παραπέμπεται σε δικάσιμο τον ερχόμενο μήνα.

Μετά από αυτό, το 2017 ίσως να εξελιχθεί στην πιο νυσταλέα χρονιά της σύγχρονης Ιστορίας…

[Πηγή The Guardian]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube