Dieter Zetsche: Το dieselgate ανατίναξε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Dieter Zetsche: Το dieselgate ανατίναξε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Ο Dieter Zetsche, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG εξέφρασε την ανησυχία του για το dieselgate και κατά πόσον αυτό θα επηρεάσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Zetsche είπε στο Economic Club of Washington ότι εξεπλάγη από την αποκάλυψη της Volkswagen και φοβάται ότι το καταναλωτικό κοινό μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι εάν μια εταιρεία παραπλανά για τους εκπεμπόμενους ρύπους των μοντέλων της, τότε ίσως όλες οι εταιρείες να το κάνουν.

«Νομίζω ότι η δύναμη του “made in Germany” και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι μια αντίληψη που προκύπτει από το πόσο αξιόπιστες  είναι οι φίρμες της χώρας και πόσο μπορείς να τις εμπιστευτείς. Kι αυτό που συνέβη μπορεί να τινάξει τη βιομηχανία μας στον αέρα», σχολίασε. «Είναι στο χέρι μας να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη αυτή διότι δεν κάναμε κάτι λάθος».

Σε ερώτηση εάν το dieselgate θα επηρεάσει παγκοσμίως τις πωλήσεις της Mercedes-Benz απάντησε «όχι», προσθέτοντας ότι η εταιρεία ποτέ δεν χρησιμοποίησε οποιουδήποτε είδους λογισμικό για να παρακάμψει τις αντιρρυπαντικές απαιτήσεις και ότι «ποτέ δεν θα το κάνει».

Ο Zetsche ρωτήθηκε ακόμη τι αυτοκίνητο θα αγόραζε εάν δεν μπορούσε να έχει μια Mercedes-Benz. Η αρχική απάντηση ήταν ότι θα μπορούσε να πάρει μια Aston Martin για να βιαστεί να συμπληρώσει ότι «αλλά ελπίζω να μην βρεθώ ποτέ σε αυτή την κατάσταση». Κλείνοντας αυτή την παρένθεση, ο 62χρονος πρόεδρος της Daimler AG συμπλήρωσε ότι η 93χρονη μητέρα σταμάτησε να οδηγεί μόλις πέρσι την προσωπική της Mercedes-Benz, αλλά εξακολουθεί να την έχει στην κατοχή της.

[Πηγή Economic Club of Washington μέσω The Detroit News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube