Dieselgate: Ξεκίνησε η δίκη στη Γερμανία για τέσσερις πρώην υπαλλήλους της VW

Dieselgate: Ξεκίνησε η δίκη στη Γερμανία για τέσσερις πρώην υπαλλήλους της VW

Ξεκίνησε χθες η δίκη για τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Volkswagen για το σκάνδαλο Dieselgate, απουσία του πρώην CEO Martin Winterkorn.

Πέρασαν έξι χρόνια από την αποκάλυψη ενός εκ των μεγαλύτερων σκανδάλων στην αυτοκίνηση και εχθές μετά από δυο αναβολές λόγω πανδημίας, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για τέσσερις πρώην υπαλλήλους της Volkswagen.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο των 700 σελίδων που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση Dieselgate, η δικαιοσύνη αναζητά ποιοι γνώριζαν ανάμεσα στους μηχανικούς και τους αξιωματούχους της VW για το παράνομα εγκατεστημένο λογισμικό σε 11 εκατομμύρια οχήματα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε λοιπόν στην πόλη  Braunschweig -κοντά στα κεντρικά γραφεία της VW στο Wolfsburg- με τους τέσσερις κατηγορούμενους να βαραίνουν τα αδικήματα της «απάτης από οργανωμένη συμμορία» και «σοβαρής οικονομικής απάτης».

Οι εισαγγελείς εξετάζουν αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι γνώριζαν για την ύπαρξη του παράνομου λογισμικού αλλά δεν κατάφεραν να αναδείξουν το ζήτημα, επιτρέποντας την μεγιστοποίηση των οφελών της VW, αλλά και των δικών τους με αντάλλαγμα bonus απόδοσης.

Winterkorn

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη δίκη απουσίαζε ο πρώην CEO της VW και επίσης κατηγορούμενος, Martin Winterkorn επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας, η δίκη του οποίου αναμένεται να γίνει αργότερα σε ξεχωριστή διαδικασία.

Τέλος, η υπόθεση Dieselgate που έχει κοστίσει ήδη στον Γερμανικό όμιλο περισσότερα από 32 δις ευρώ, θα συνεχιστεί με δίκες για άλλα 30 στελέχη του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube