Dieselgate: Ξεκινάει η αναβάθμιση και του 1.6 TDI κινητήρα

Dieselgate: Ξεκινάει η αναβάθμιση και του 1.6 TDI κινητήρα

Καθότι ήταν εκείνος που χρειαζόταν τις περισσότερες τροποποιήσεις, ο 1.6 TDI EA189 έμεινε τελευταίος στη σειρά των ανακλήσεων.

Η Volkswagen εξέδωσε χθες ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκαν από τις γερμανικές αρχές οι τροποποιήσεις και για τον 1.6 TDI κινητήρα της γενιάς ΕΑ189

Πρόκειται για την πιο δύσκολη περίπτωση αλλαγών από τη σειρά κινητήρων που διέθετε το λογισμικό αλλοίωσης των μετρήσεων κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων.

Η ανακλήσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, καίτοι με καθυστέρηση δύο μηνών από το το αρχικό πλάνο που προέβλεπε να έχουν ξεκινήσει από τον ένατο του 2016. Θα αφορούν σε 2,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα που διαθέτουν το συγκεκριμένο κινητήρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και οι ιδιοκτήτες τους θα ειδοποιηθούν με επιστολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σχεδόν $15 δισ. θα κοστίσει το Dieselgate στη Volkswagen

Παράλληλα, η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι αναβαθμισμένοι κινητήρες δε θα έχουν αλλαγές στην κατανάλωση, το θόρυβο ή την απόδοσή τους, ενώ προφανώς το κόστος θα καλυφθεί πλήρως από την Volkswagen.

Η περίπτωση του 1.6 TDI ήταν η πιο δύσκολη από τις τρεις του dieselgate, αφού σε αντίθεση με τον 1.2 TDI και τον 2.0 TDI, δεν ήταν αρκετή η διόρθωση του λογισμικού. Εδώ θα προστίθεται κι ένα μεταλλικό πλέγμα πριν το φίλτρο αέρα, το οποίο θα επεμβαίνει στη ροή προς την εισαγωγή.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube