Dieselgate: Οι μηχανικοί της Audi έκρυβαν την αλήθεια από την εταιρεία

Dieselgate: Οι μηχανικοί της Audi έκρυβαν την αλήθεια από την εταιρεία

Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώην CEΟ της εταιρείας, Rupert Stadler για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων. 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler, στη δίκη στην οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για το dieselgate, κατηγόρησε τους μηχανικούς της εταιρείας ότι του απέκρυπταν στοιχεία για την υπόθεση, ακόμη και όταν αυτή είχε δει το φως της δημοσιότητας. 

Ο Stadler, καταθέτοντας είπε σε δικαστήριο του Μονάχου ότι οι μηχανικοί έδωσαν στο διοικητικό συμβούλιο της Audi ανεπαρκείς πληροφορίες για τον εντοπισμό της απάτης.

Στην κατάθεσή του σημείωσε πως οι μηχανικοί της Audi, αντί να κάνουν ό,τι οι ομόλογοί τους στην VW, ακόμη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης τον Σεπτέμβριο του 2015, έδιναν ελλειπή στοιχεία στην εταιρεία για να αντιμετωπίσουν τον εσωτερικό έλεγχο, αντί να δώσουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασης. 

Σαν αποτέλεσμα, ο ίδιος και το ΔΣ της εταιρείας δεν μπορούσαν να φτάσουν στον πυρήνα της υπόθεσης και έτσι απέτυχε να σταματήσει την πώληση των συγκεκριμένων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ακόμη και όταν οι αμερικανικές αρχές αποκάλυψαν την απάτη στις εκπομπές ρύπων. 

Οι εισαγγελείς της δίκης από την άλλη, ισχυρίζονται ότι ο πρώην επικεφαλής κινητήρων της Audi, ο Wolfgang Hatz, ο οποίος επίσης δικάζεται, γνώριζε για τις παρατυπίες από το 2008, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Δύο άλλοι πρώην μηχανικοί της Audi, στην ίδια δίκη, ισχυρίζονται ότι τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου γνώριζαν την πρακτική που ακολουθούσε η εταιρεία. 

Η ποινή με την οποία απειλούνται οι κατηγορούμενοι με βάση τη γερμανική νομοθεσία αν αποδειχθεί η ενοχή τους, κυμαίνεται από φυλάκιση 6 μηνών έως 10 ετών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube