Dieselgate: Δάνειο μαμούθ ζητά η VW για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων

Dieselgate: Δάνειο μαμούθ ζητά η VW για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων

Για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει αρκετό ρευστό για τις συνέπειες του dieselgate, η VW ζητά δάνειο 21,5 δισ. δολάρια.

Η VW θα ζητήσει δάνειο 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του κόστους των πρόσφατων σκανδάλων. Η αποκατάσταση της ζημιάς θα είναι αργή και ακριβή υπόθεση.

Εκτός από το κόστος ανάκλησης εκατομμυρίων οχημάτων, η εταιρεία θα κληθεί να πληρώσει βαριά κρατικά πρόστιμα και αποζημιώσεις σε εξαπατημένους ιδιοκτήτες. Στελέχη της VW θα έχουν κύκλο συναντήσεων με περισσότερες από δέκα τράπεζες, από τις 16 Νοεμβρίου και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τα μετρητά δεν θα είναι απαραίτητα αμέσως, αλλά ένα μαξιλαράκι για τις επερχόμενες υποχρεώσεις. «Είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις, να έχουμε επιλογές ως προς την ρευστότητα», δηλώνουν εκπρόσωποι της εταιρείας, η οποία είχε ήδη 30 δισεκατομμύρια σε ρευστό, σύμφωνα με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που αφορούσαν ως και το 3ο τρίμηνο του έτους.

Έχουμε ήδη φροντίσει να καλύψουμε μέρος του κόστους του σκανδάλου. Η VW έχει βάλει στην άκρη 7,3 δισ. δολάρια ως κεφάλαιο διαχείρισης του dieselgate. Αλλά ο CEO της εταιρείας Matthias Muller δήλωσε ότι το ποσό αυτό είναι μόνο η αρχή. Μεταξύ άλλων, πρόσφατα επιβλήθηκε στην εταιρεία πρόστιμο 13 εκατ. δολαρίων από τις Βραζιλιάνικες αρχές για περιβαλλοντικούς λόγους. Σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο οι οικονομικές υποχρεώσεις της VW για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα σκάνδαλα υπολογίζεται στα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αν επιβεβαιωθούν οι χειρότερες προβλέψεις θα φτάσει στα 87 δισεκατομμύρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube