Δέντρο έλιωσε Toyota Hilux που έκανε ελεύθερο κάμπινγκ

Δέντρο έλιωσε Toyota Hilux που έκανε ελεύθερο κάμπινγκ

Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από το συμβάν που έλαβε χώρα στην Αυστραλία.

Το Toyota Hilux φημίζεται για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητά του, όμως ακόμα και αυτό δεν μπορεί να αντέξει απέναντι στα στοιχεία της φύσης. Ένα Hilux έβδομης γενιάς (2004-2015) με ειδικό εξοπλισμό για κάμπινγκ, έπεσε θύμα ενός τεράστιου δέντρου στην Αυστραλία, όταν ο κορμός του κυριολεκτικά έλιωσε την καμπίνα των επιβατών.

Τη στιγμή που το δέντρο έπεσε, το Hilux ήταν παρκαρισμένο και όλοι οι επιβαίνοντες κοιμόντουσαν μέσα στη σκηνή πάνω στην καρότσα. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση του κορμού όμως είναι σίγουρο πως δύσκολα θα ξεχάσουν αυτή την εμπειρία τους.

Πάντως αν εξαιρέσουμε το μεσαίο τμήμα της καμπίνας και το σασί τύπου σκάλας που λύγισε από το βάρος του κορμού, το υπόλοιπο αυτοκίνητο φαίνεται πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση (κινητήρας, τροχοί, καρότσα κτλ) και δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν το Hilux έπαιρνε ακόμη μπροστά.

Το δέντρο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα είδος ευκάλυπτου που ονομάζεται κομεόδεντρο (gum tree). Στην Αυστραλία υπάρχουν οδηγίες προς τους κατασκηνωτές να μην παρκάρουν και να μη στήνουν τις σκηνές τους κάτω από τέτοιου είδους δέντρα τα οποία καταλαμβάνουν τα 3/4 των δασών της χώρας. Η μεγάλη ανάπτυξή τους εξωτερικά σε συνδυασμό με τις όχι και τόσο μεγάλες ρίζες τους έχουν ως αποτέλεσμα συχνές πτώσεις κλαδιών από ισχυρούς ανέμους - κυρίως κατά τη διάρκεια καταιγίδων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube