Δεν ξέρει τι θέλει ο Elon Musk και ανεβοκατεβάζει τις τιμές των Tesla

Δεν ξέρει τι θέλει ο Elon Musk και ανεβοκατεβάζει τις τιμές των Tesla

Σκωτσέζικο ντους για τους καταναλωτές με τον Elon Musk να προχωρά, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες, σε νέα αύξηση τιμών σε μοντέλα της Tesla σε συγκεκριμένες αγορές. 

Στην αύξηση των τιμών για τα Model Y και Model 3 κατά περίπου $300 στις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ιαπωνία και τον Καναδά, προχώρησε η Tesla. Στην Κίνα, η Tesla αύξησε την τιμή κατά 2.000 γιουάν ($289,39 δολάρια).

Η κίνηση έρχεται αφού η εταιρεία σημείωσε το χαμηλότερο τριμηνιαίο μικτό περιθώριο κερδών των τελευταίων δύο ετών μετά την επιθετική μείωση των τιμών για να τονώσει τη ζήτηση, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού.

Η Tesla έχει μειώσει τις τιμές παγκοσμίως από τον Ιανουάριο σε πολλές αγορές σε όλο τον κόσμο για να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι εταιρειών, όπως η Ford, ενώ προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά στις πωλήσεις με κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD.

Στον Καναδά, η Τesla αύξησε τις τιμές του Model 3 και Model Y κατά $300 και στην Ιαπωνία, οι τιμές για το βασικό Model 3 αυξήθηκαν κατά 37.000 γιεν($269,01)

Eν τω μεταξύ, κάτι από… χρηματιστήριο θυμίζουν οι τιμές λιανικής πώλησης των ηλεκτρονικών αυτοκινήτων της Tesla στην αμερικανική επικράτεια. Μόλις λίγες ημέρες μετά την έκτη κατά σειρά μείωση τιμών σε μοντέλα της στις ΗΠΑ, η Tesla ανακοίνωσε πριν 10 ημέρες αύξηση τιμών για τα premium ηλεκτρικά οχήματά της Model S και Model X, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι και σε αυτή την περίπτωση οι τιμές εξακολουθούν να είναι κατά 20% χαμηλότερες από την αρχή του έτους μετά από μια σειρά μειώσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube