Δεν θα υπάρξει ηλεκτρικό Range Rover Evoque

Δεν θα υπάρξει ηλεκτρικό Range Rover Evoque

Η εταιρεία δηλώνει θα μπει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ένα μικρό-μεσαίο SUV.

Δεν θα υπάρξει ηλεκτρικό Range Rover Evoque  πριν το 2025, καθώς η μάρκα εστιάζει μεσοπρόθεσμα τις προσπάθειές της στην υβριδική τεχνολογία.

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του το αφεντικό της Jaguar Land Rover Βρετανία, ο Rawdon Glover, που είπε ότι ενώ «θα παραχθεί από την εταιρεία ένα μικρό - μεσαίο SUV», αυτή η τεχνολογία δεν θα εμφανιστεί στο Evoque πριν την επόμενη γενιά του.

Η δεύτερη γενιά Evoque παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος, επτά χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του μοντέλου και βασίστηκε σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που μπορεί να φιλοξενήσει ήπια υβριδικά αλλά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν μπορεί να φιλοξενήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε τη δημιουργία μιας νέας αρχιτεκτονικής σε ένα μοντέλο τρίτης γενιάς που θα μπορεί να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Η Land Rover πιστεύει ότι η επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση για το Evoque είναι μια «λογική έκδοση» για το μοντέλο σε αντίθεση με μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Την εκτίμηση αυτή τη βασίζει στην επιτυχία των plug-in Range Rover και Range Rover Sport που ξεκίνησαν την εμπορική τους πορεία το 2017.

Σε γενικές γραμμές τα ευρύτερα σχέδια της Land Rover είναι ανεπιβεβαίωτα, με το μόνο βέβαιο να είναι το γεγονός ότι μια ηλεκτρική έκδοση της εμβληματικής σειράς Range Rover αναμένεται μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube