Δεν θα γίνει ούτε το 2022 το Σαλόνι της Γενεύης

Δεν θα γίνει ούτε το 2022 το Σαλόνι της Γενεύης

Κορονοϊός και έλλειψη ημιαγωγών η αιτία της ακύρωσης της έκθεσης - Τι λένε οι διοργανωτές. 

Λόγω προβλημάτων σε ολόκληρο τον κλάδο που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19, το ίδρυμα Comité permanent du Salon International de l'automobile, ως διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), αναγκάστηκε να αναβάλει την έκθεση για το 2023. 

Η απόφαση ακύρωσης του GIMS 2022 λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον τόσο των κατασκευαστών αυτοκινήτων όσο και των φίλων του αυτοκινήτου. Τα άμεσα και έμμεσα προβλήματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 δεν άφησαν τους διοργανωτές χωρίς εναλλακτική λύση. Από τη μία πλευρά, τα άμεσα ζητήματα της πανδημίας περιλαμβάνουν συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφους. Από την άλλη, έμμεσα θέματα της πανδημίας, όπως η έλλειψη ημιαγωγών, έδωσαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων νέες προτεραιότητες με τις οποίες πρέπει πρώτα να ασχοληθούν. 
 
«Πιέσαμε πολύ και κάναμε τα πάντα για να πραγματοποιήσουμε ξανά τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022», λέει ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος της Comité permanent du Salon international de l'automobile. «Παρ 'όλες τις προσπάθειές μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα: η κατάσταση της πανδημίας δεν είναι υπό έλεγχο και παρουσιάζεται ως μεγάλη απειλή για μια μεγάλη διοργάνωση σε κλειστούς χώρους όπως το GIMS. Αλλά βλέπουμε αυτήν την απόφαση ως αναβολή. Είμαι βέβαιος ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ το 2023».
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, Sandro Mesquita, αναφέρει: «Πολλοί εκθέτες ανέφεραν ότι οι αβεβαιότητες που προκαλούνται από την πανδημία του COVID-19 καθιστούν αδύνατη τη δέσμευσή τους για το GIMS 2022. Η κρίση με τους ημιαγωγούς είναι πιθανό να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, με αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τους κατασκευαστές. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, επομένως, πολλές μάρκες δεν μπορούν να δεσμευτούν να συμμετάσχουν σε εμπορική έκθεση που θα γίνονταν σε μόλις τέσσερις μήνες από σήμερα. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες, έγινε σαφές ότι ήταν απαραίτητο να αναβληθεί η έκθεση».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube