Δεν «περπατάει» η κοινή πλατφόρμα κινητικότητας ΒMW-Daimler

Δεν «περπατάει» η κοινή πλατφόρμα κινητικότητας ΒMW-Daimler

Αποχώρησε η επικεφαλής της προσπάθειας καταγγέλλοντας ελλιπή χρηματοδότηση.

H BMW και η Daimler είχαν δημιουργήσει μια κοινή πλατφόρμα κινητικότητας, την «ReachNow» η οποία είχε σαν σκοπό να προωθήσει νέες μορφές μετακίνησης.
Ανάμεσα στις υπηρεσίες που θα προσέφερε ήταν να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της πλατφόρμας να κάνουν κράτηση εισιτηρίων και να πληρώνουν διαδικτυακά γι΄ αυτό, καθώς και να παρέχουν κοινή χρήση (sharing) αυτοκινήτων, ποδηλάτων και λοιπών εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στην πόλη.

Σε ό,τι αφορά ειδικά στα αυτοκίνητα, οι χρήστες της πλατφόρμας «ReachNow» θα μπορούσαν να κάνουν κράτηση των οχημάτων που προσφέρονται από την υπηρεσία Car2Go της Daimler και την αντίστοιχη DriveNow της BMW

Ωστόσο το σχέδιο δεν έτυχε της αποδοχής που περίμεναν οι εμπνευστές του και έτσι η Daniela Gerd tom Markotten, επικεφαλής της κοινής προσπάθειας, αποχώρησε, καταγγέλλοντας ως βασική αιτία της αποτυχίας την ελλιπή χρηματοδότηση.

«Οι όγκοι των επενδύσεων ήταν ανεπαρκείς» δήλωσε χαρακτηριστικά η Daniela Gerd tom Markotten, της οποίας ο αντικαταστάτης δεν ανακοινώθηκε. Όπως και να έχει και παρά τις αρχικά αισιόδοξες προβλέψεις, η πλατφόρμα δεν είναι ακόμη έτοιμη να λειτουργήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube